Gleda sam danas poljoprivrednu emisiju i u prilogu M. Stubljara je bilo rječi o neviđenoj suši i kako presušuju akumulacije vode, a sezona navodnjavanja zapravo nije ajmo reć ni počela, te kako je problem šta se u nas navodnjava samo oko 1% poljoprivrednih površina, te time previše ovisimo o kiši, koja je zbog klimatskih promjena sve neravnomjernija. A na kraju spomenutog priloga je bilo rječi kako se ulaskom u EU uvodi porez od 150E/hektaru neobrađene površine i KAKO ĆE SE UVEST NAPLATA VODE KOJA SE CRPI IZ ZEMLJE ZA ZALIVANJE POLJOPRIVREDNIH KULTURA:madmana::madmana:
Meni je nevjerojatno da umisto da stimuliraju ljude da nalaze i koriste vodu te da se mogu ozbiljnije bavit poljoprivredom i samim tim lakše i svrsishodnije obradit te neobrađene površine i ne bit toliko ovisni o padalinama oni misle uvest porez i na to ko da crpimo naftu. Nije mi jasno samo kako će to izvest, oće li to ić po velićini polja ili po iscrpljenoj vodi (kako bi to kontrolirali) ili će to bit neki paušalni iznos, ni oće li to bit nešto simbolično ili će nas dobro okrpit po đepu, al mi je stvarno debilno
Meni je nevjerojatno da umisto da stimuliraju ljude da nalaze i koriste vodu te da se mogu ozbiljnije bavit poljoprivredom i samim tim lakše i svrsishodnije obradit te neobrađene površine i ne bit toliko ovisni o padalinama oni misle uvest porez i na to ko da crpimo naftu. Nije mi jasno samo kako će to izvest, oće li to ić po velićini polja ili po iscrpljenoj vodi (kako bi to kontrolirali) ili će to bit neki paušalni iznos, ni oće li to bit nešto simbolično ili će nas dobro okrpit po đepu, al mi je stvarno debilno