Gdje se može kod nas kupit traktorska navigacija:
hehe pa kaj ti treba navigacija kaj dođeš do zemlje?? to češ teško nabavit ali cjena je sigurno paprena..
ja sam se isto raspito jer mi je dosta mjeruckanja, imaš u agronomu najjeftiniji meni je reko 16 000 kn sa preciznošcu od 30 cm
Pa na tim drugim kulturama se izbroje redovi,tak bar ja radim..Jest da se nekad moguče zeznut za red-dva pogotovo ak su neke kratke parcele a široke pa non stop okretanja..pa na pšenici ostavljam tragove, al kako da na soji , suncokretu, repi, kukuruzu zatvaram ???? :scratch:scratch a jednostavno na 100 ha ti bude zlo kad stalno moras mjerit jer kad postvljas markire dođu specijalci pa ti pocupaju i metnu kodsebe
Pa na tim drugim kulturama se izbroje redovi,tak bar ja radim..Jest da se nekad moguče zeznut za red-dva pogotovo ak su neke kratke parcele a široke pa non stop okretanja..
Al najbolje bi onda bilo postavit "markire" na špricu,,
I dalje mislim da je odstupanje od tih 30cm veliko,na kukuruzu je to 1 red ne pošprican,na repi možda i 2 jer se ona sije na 50cm?
probaj za pocetak ovdje: http://www.poljoprivredna-mehanizac.../171-uskoro-u-lateranu-gps-navigacija-trimble
na jednom od foruma je netko nudio navigaciju za poljoprivredu. e sada, nesjecam se vise tko i gdje..
za kukuruz, repu ili ostalo gdje su redovi ili stalni tragovi to ne treba.
problem je kod predsjetvene gnojidbe, bacanja umjetnog pod brazdu ili spricanja prije nicanja. za spricu je to mozda previse, + - 30cm, ali za rasipac nebih rekao. siguran sam da daleko vise fulamo kad idemo napamet..
sad, druga je stvar tih 16+ tkn, na koju se povrsinu isplati uloziti u to..
Znam ja, ali ne znam jel sa pravilima foruma da to objavim?
Ovo bi bila dobra stvar za spricat psenicu, ostalo brojim redove i bok Pero.