To mi je susjed sad je nedavno slago jednu pumpu ,da zalijeva nonstop al i bere tu je voda na 3-4 metra, svaki dan prolazim na posao pa vidim kak to raste. Kod tebe nebu vode tek mislim na šest metara al nemora bit tam u Bukevju ima jedan vočnjak ima malo jezerce i stalno vode u njemu trefio na žilu .
Slično sam već čuo, navodno na nekim parcelama koje su od ove na kojoj ja imam sadnice udaljene možda 1 km voda je već na 2 metra . Meni bi to pasalo jer sadnice ne ostaju tu. Ono što sam skužio je da cca 500 metara od mene na velikoj površini nakon kiša voda doslovno leži. SAda je tu kukuruz koji je na 80% površine nikakav. Ubila ga voda. Na toj parceli imam sadnice oraha i lješnjaka koje su male (ali i mlade) pa razmišljam o tome da ih "natjeram" nešto. No, već je prošlo više od pol sezone,upitno je kakav će efekt biti. Prije par dana sam ih pošpricao Mankozebom te jučer ujutro folijarno vodotopivim 20-20-20 a za jedno 10 dana ću folijarno sa Sinergonom (dok nabavim iz Bosne). Pošto idem ujutro na put i nema me 10-ak dana, jedva čekam da vidim jel bilo kakvog efekta od ovog vodotopivog 20-20-20. Ovo mlade sadnice i prvi puta su tretirane,neke druge koje imam od prije sam folijarno špricao Ureom, Folifertilom T (od kojeg nisam vidio efekt) te Drinom ali do sada nisam koristio vodotopivo. Možda previše očekujem od njega. Pod folijom ima vlage tako da nije kritično zbog vlage,ali nema hranjiva a kažu da se folijarno ne može nadomjestiti manjak gnojiva i da je to kao prva pomoć.
Prošle godine sam ove sadnice išao folijarno sa Ureom zadnji puta 1.8. i poslije sa bakrom. Osim par komada sve su odrvenile.
Posljednje uređivanje: