Ispričavam se, mislio sam na kpk crijeva za povrće. Po kojoj cijeni ih kupujete, kolute od 500, 2000 i 3000 metara?
P.S. Ove godine sam imao john dere t-tape, sranje živo, bar kod mene.
Ja kupovao u Danon-u u Stupniku. Razmak kapaljki koje sam kupio je 15 cm.
Cijena po m1 = 0,45 kn - 5% + PDV.
Ok su, nemam prigovora.
Baš sam ih danas zvao i pitao neke stvari u svazi kombinacija koje mi trebaju;
potrošnja vode,tlak i slično....
Vele da jedna kapaljke pri pritisku od 1 bar (posuda dignuta na cca 10 m) troši na sat 1 l.
Za one kapaljčače koje se ubadaju u alkaten (2,4,6 litara na sat) rdni tlak je za nekompenzirajuće 0,5-2,5 bara a za kompenzirajuće 0,5-4 bara.
Mislio sam dići posudu na 4 m, što bi bilo otprilike 0,4 bara ali na dužini se gubi cca 30% pa mi je 0,3 bara premalo za te kapljače koji se ubadaju.
Meni pored sadnica koje su na foliji i koje imaju te crne kpk trake treba još neko rješenje za "gotove" sadnice koje bih posadio za skidanje plemki.
One bi bile posađene u redovima na razmaku od cca 3 m, a razmak između njih u redu 1-1,5 m.
Mislim da ću ipak staviti ove kpk sa integriranim kapaljkama,razmak rupica 10 cm. Stavim po 2 te trake na svaki red i gotovo. Potrošit ću nešto više vode i gnojiva jer kad je sadnica mala bez veze navodnjavam sve,no bitno mi je da imam rješenje kojim mogu uporedo navodnjavati sve što trebam. A po nekoj gruboj matematici sa 8-9 m3 vode/ha navodnjavam sve. toliko benzinska pumpa može iz akumulacije ubaciti u rezervoar koji bi bipo na visini od 4 mi nek dalje ide slobodnim padom. U konačnici će tlak zadovoljiti, a i jeftinije je. Glavni problem ovih kpk gotovih cijevi su mi miševi koji ih progrizu. Ove godine sam ih trovao luđački. Stavio sam preko 150 kg pšenice i kukuruza sa facirolom a mislim da se to mora stalno raditi. Samo problem je što su kukuruz nanjušile divlje svinje pa su mi razvalilie "spremnike".
Valja na godinu smisliti neko rješenje sa otrovnom tekućinom.