M
m123
Guest
ok, hvala. i ja planiram sto blize, samo da ne zakacim korjen,a da mi ostane sto vise prostora za matraktor
Ranko : Evo pumpu smo instalirali i probali i nazalost morali skinuti jer nije mogla raditi kako treba jer joj je akumulacija predaleko, nekih 30-40 m, pa nije mogla dobro vuci vodu jer nije namjenjena za tako dalek usis vode, sada je prodajemo pa cemo gledati da kupimo neku visestepenu koja moze povuci vodu s te daljine. Ova zbog preteskog usisa nije uspjela nabiti vise od 4 bara sto je bilo nedovoljno za nase potrebe.
A evo slikic
Eee jbg-a sranje :madmana:čuj bar moje jednostepene pumpe nemogu ni nabit više od 4 bara al zato daju više vode od onih višestepenih, neznam oko usisa meni je na 3 m pa sve šljaka al imam ti ja jednu od 8 stepeni i 5,5 kw dođi uzmi probaj ak ti paše dogovorimo se od elektrokovine daj kaj daš višak mi
E da je ovoj voda na 3m nabijala bi preko 5 bara i imala veliki kapacitet, a ovako samo 4 bara neujednacenog kapaciteta zbog dalekog usisa.
Pa ti imas cijeli asortiman pumpi, meni bi bas trebala osmostepena elektrokovina, samo sto njih ima vise vrsta i kapaciteta. Koji je model ta tvoja, koji je fi ulaz i izlaz. Ako bi stimala artyman:artyman:
kolko mi je ostalo u sječanju 2 cola kao i ova sad jednostepena (STRANA 17 POST 169 )nju sam zamjenio sa ovom jednostepenom odnio sam je kod majstora da je prodaju sutra odem i sliknem ti.neg čini mi se da malo previše reduciraš usisni dio kod svoje pumpe ak se ne varam imaš dvije usisne cijevi ?
te pumpe nevaljaju za navodnjavanje,ja ima peterostepene pumpe i rade dobro...
-čitam i vidim da se pomalo kužite u navodnjavanje i pumpe, pa pitam, inače sutra mi dolaze majstori bušiti bunar u voćnjaku za navodnjavanje, koju potopnu pumpu da uzmem, predviđam da bi bunar mogao ići i do 60-70m u dubinu, malo sam gledao pumepe, Petrolo (tako nekako ) su naj jeftinije 2000-3000 k, Grufundus? su vjerojatno bolje ali iviše od duplo skuplje
-pumpa u biti nebi morala praviti veliki pritisak imam cisternu od 13000 l pa nju punim i slobodnim padom u cijevi kap na kap
-usput i koji agregat tj. koja snaga ako je npr. pumpa 1,1 KW
te pumpe nevaljaju za navodnjavanje,ja ima peterostepene pumpe i rade dobro...
-čitam i vidim da se pomalo kužite u navodnjavanje i pumpe, pa pitam, inače sutra mi dolaze majstori bušiti bunar u voćnjaku za navodnjavanje, koju potopnu pumpu da uzmem, predviđam da bi bunar mogao ići i do 60-70m u dubinu, malo sam gledao pumepe, Petrolo (tako nekako ) su naj jeftinije 2000-3000 k, Grufundus? su vjerojatno bolje ali iviše od duplo skuplje
-pumpa u biti nebi morala praviti veliki pritisak imam cisternu od 13000 l pa nju punim i slobodnim padom u cijevi kap na kap
-usput i koji agregat tj. koja snaga ako je npr. pumpa 1,1 KW
šta učiniti protiv toga da se u kacama stvaraju alge? efikasno mislim.
jesu,one plastiče 1000litarske. kreč.u kojoj mjeri? razrijediti u vodi pa sipati u kaceili odmah u bunar pošto iz njega crpim vodu. ako u bunar onda koja količina kreča i dali treba izmješati to sve?Ili hlor ili krec. To su vjerovatno kace za navodnjavanje ili?
jesu,one plastiče 1000litarske. kreč.u kojoj mjeri? razrijediti u vodi pa sipati u kaceili odmah u bunar pošto iz njega crpim vodu. ako u bunar onda koja količina kreča i dali treba izmješati to sve?
u bunaru nema algi ali čim vodu sipam u kace za neko vrijeme se pojave alge koje mi sve zaštopaju.
Ranko nisam danas stigo do majstora da ti poslikam pumpu pa ču sutra .
šta učiniti protiv toga da se u kacama stvaraju alge? efikasno mislim.