Ja sam to zamislio ovako: unajmio bih stručnjaka da to sve vodi (dali bi se uopče našao stručnjak koji bi htio vodit plantažu?) tako da ja u principu bi se učio sa tim stručnjakom sve dok nebi sam mogao to sve vodit, ali da naglasim ovo je tek ideja zato pokušavam što više prikupit informacija sad da si to sve stavim na papir
To teoretski tako moze funkcionirati, no poljoprivreda ima puno faktora koji uticu na rezultata, a na koje covjek vise-manje ne moze utjecati. Kao sto netko rece, to moze funkcionirati ako ulozis par milijuna kuna, a sve ispod toga moras sam osobno. S druge strane, sretati ces se sa problemom, npr. radne snage. Koje ili nema ili je nepouzdana. Evo, ja sam za sadnju trazio desetak ljudi, a uspio sam naci samo troje. Mogao sam iz nekog drugog kraja dovesti profesionalce, ali to bi me kostalo tri puta vise nego to me je ovako kostalo (ta rtrojica radnika plus ja kao i fizikalac i nadzorni i organizator). Treba uzeti u obzir da je sadnja relativno jednostavan posao u usporedbi sa npr. orezivanjem ili spricanjem tocno u odredjeni dan. S tim a je orezivanje kampanjski posao koji se radi jednom ili dvaput godisnje, a spricanje jabuke se mora raditii i desetak puta.
10Ha jabuke, ako se gleda papiranto, odnosno prema kolicini prihoda mozda ne podnosi investiranje u svu mehanizaiju (traktor, medjuredna obrada, atomizer, transport, gnojenje itd itd) ali zbog drugih nematerijalnih razloga trazi da imas sve svoje (npr. spricanje se mora obaviti tocno u odredjeni dan i ako nemas svoj atomizer to neces moci odraditi kvalitetno itd itd).