Iskreno meni kokoš izgleda ko nekakva mješanka,ali neću ništa govoriti jel se ne kužim tolko u pasmine. Ovo jaje kaj si našao je sigurno od prošlog kokota. Ovaj tvoj kokot kolko god da je napaljen nije još sposoban napravit nekaj pošteno. Kod kokoši se događa da ostanu bez kokota i nakon tjedan dana još imaš oplođena jaja. Jaje na nastane isti dan kad dođe do oplodnje, treba mu neko vrijeme da se "napravi" u kokoši. Moje su počele kvocati, pred tjedan dana sam nasadi 11 jaja od Jureka i Katica koje su identične boje ko ova tvoja kokoš, špricane crno-bijele. Inače tu kvočku sam spasio dok je još bila pile jel je bila sva zaostala i bez perja,pa su joj moji mislili prikratit muke,a ja nisam dao. Sad je još uvijek malo čudna,ali nese 2 jaja u 3 dana i dobro napreduje. Inače ta žena kod koje sam nabavio Katice, ili kak ih u mojem kraju zovu, Dorice ima oko 30 komada tih malih. Veli da su ko štakori, nemožeš ih iskorjenit kad se počnu množit. Misli se nestala je kokoš kad za 3 tjedna evo nje s 15 pilića. Neće spavat u kokošinjcu nego po orahu,trešnji,šljivama... A kad vidi škanjca digne takvu uzbunu ko da bombarderi napadaju.