• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Novi zakon o sječi šuma

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
hahahaha
prijava za šta?
odkuda znaš da taj što je radio ta drva nema uplatnicu za njih i popratnicu za izvoz i šta mu možeš, a postoji i kazneno djelo "LAŽNOG PRIJAVLJIVANJA" što znači da ako nekoga prijavljuješ za kazneno djelo u ovom slučaju "Šumska krađa" moraš za to imati i DOKAZE, a informaciju policiji možeš uvijek dati a dali će netko raditi oubiljno po njoj to je pitanje, raditi hoće a kako to je pitanje, a kakvi su policajci ostali raditi i to dobro znam, kakava je njihova školska spreema i ostalo, jer većina dobrih i stručnih je pod pritiskom raznih politika morala otići u razne mirovine i ostaviti mjesto PODOBNIMA, to područje mi je jako poznato jer sam i sam bio u tom sustavu,
Prijatelju prošla su ta vremena..
Kako netko kaže.. svatko se boji za svoju stolicu.
Npr. svaki dan ispred moje kuće prolaze kamioni s prikolicama koji prevoze trupce..nemogu vjerovat koja disciplina, za razliku od prethodnih godina sada prevoze za 1/3 manje, prikolica napunjena do metar visine.
Svaka dojava u Policiji odmah se registrira u sustav, nema više bacanja prijava u smeće.
I nemoj plašiti ljude s lažnim prijavljivanjem, jer prijava te sjeće nije lažna, ona se stvarno dogodila., a Lažno prijavljivanje kaznenog djela
Članak 302.
(1) Tko prijavi neku osobu da je počinila kazneno djelo iako zna da to nije istina, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili povodom prijedloga, ili tko za takvo djelo podmetanjem tragova ili na drugi način izazove pokretanje kaznenog postupka protiv osobe za koju zna da nije počinitelj kaznenog djela,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(2) Tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo iako zna da to nije istina, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili povodom prijedloga ili tko sebe prijavi da je počinio takvo djelo iako to nije istina,
kaznit će se novčanom kaznom do sto dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do tri mjeseca.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
reče danas meni moj prijatel šumar...skupilo se desetak slavonaca obrtnika i napisali lijepo pismo novom upravitelju hrvatskih šuma kako više ne mogu živjeti od svog rada zbog izrade drva na crno...i kak je čovjeka postavila politika i nema pojma o šumi i šumarenju on odma do daljnjega sve zabranio...
...sad se čeka da ga to prođe...:(rofl):

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
reče danas meni moj prijatel šumar...skupilo se desetak slavonaca obrtnika i napisali lijepo pismo novom upravitelju hrvatskih šuma kako više ne mogu živjeti od svog rada zbog izrade drva na crno...i kak je čovjeka postavila politika i nema pojma o šumi i šumarenju on odma do daljnjega sve zabranio...
sad kad HDZ dobije lokalne izbore,izmjenjaju upravitelje itd pa ce biti promjena

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
tako je niti jedna politika nije dugovječna a struka ostaje struka,

zanima me samo šta će biti sa natječajima na koje se nitko ne javi i hrpu drva koja će ostati u šumi neizrađena šta će biti sa time

Ttjj

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
144
tako je niti jedna politika nije dugovječna a struka ostaje struka,

zanima me samo šta će biti sa natječajima na koje se nitko ne javi i hrpu drva koja će ostati u šumi neizrađena šta će biti sa time
na svaki natječaj će se netko javiti,ako se ne javi oglasiti će se ponovo...radovi manje vrijednosti davati će se izravnom pogodbom...

ne to su međunarodne licitacije...

dobro a gdje se objavljuju natječaji?
natječaji se objavljuju u upravama šuma,dakle ne šumarijama nego upravama,trebali bi znati koja je razlika...

echoo

Član
Tu od
17 Pro 2011
Poruka
43
pitam se ja kolika če biti rentabilna cijena ogrijevnog drva dok obrtnik izradi pa sve to izvuče i doveze do kupca pa na to plati pdv na onu šumarijsku cijenu minimalnu 183 kn/m kubni
treba znati da če granice biti slobodne za uvoz i izvoz meni susjed radi u austriji i tamo kupuje drvo za grijanje veli da je cijena bukovine dopeljana i sa istovarom na paleti napiljena na 33cm 1 prm 38€
to je oko 300 kuna jer veli da se masovno uvozi iz slovačke i rumunjske gdje su cijene upola manje nego u hrvatskoj

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
I ja sam čuo da su Rumunjsku primili u EU samo zbog šuma, a ovo da se neće smjeti u šumu je po meni teški promašaj jer će istrunut hrpa drveta, bilo je i dosada lijepih trupaca istrunutih po šumi a sad će biti još više. Nego čujem i da Hrvatske šume otpuštaju sve sjekače i ostaju samo lugari u uprava?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
A čuj, država "ne smije" dozvoliti da se stvori prevelika razlika cijene drva sa ostalim energentima...to je po meni glavni razlog...a ovi zakoni su samo sredstvo pomoću kojega će to postići....a Rumunjskiu i Bugarsku su na vrat, na nos, uveli u EU da se Balkan izolira od utjecaja Rusije

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
nije rekla kazala,:icon_winkle: nego nema više...

A daj ti meni reci ovako ako je to tak kak veliš zašto onda vozač od ujaka svaki dan kad ide po trupce u Delnice kupi za sebe bez problema 2-3 bukve za ogrijev! Ako stvarno nekaj takvoga zaživi u punom smislu i ja ču si preko ujaka uzimati cjele trupce!

Ttjj

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
144
A daj ti meni reci ovako ako je to tak kak veliš zašto onda vozač od ujaka svaki dan kad ide po trupce u Delnice kupi za sebe bez problema 2-3 bukve za ogrijev! Ako stvarno nekaj takvoga zaživi u punom smislu i ja ču si preko ujaka uzimati cjele trupce!

Vozač od ujaka si "kupi" svaki dan 2-3 kubika,samo ne od šumarije nego od otpremnika na lageru...neka ti račun pokaže ako ih plati...

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
I ja sam čuo da su Rumunjsku primili u EU samo zbog šuma, a ovo da se neće smjeti u šumu je po meni teški promašaj jer će istrunut hrpa drveta, bilo je i dosada lijepih trupaca istrunutih po šumi a sad će biti još više. Nego čujem i da Hrvatske šume otpuštaju sve sjekače i ostaju samo lugari u uprava?

već sam pisao da je merkelici trn u oku više od 90 % prirodnih šuma u Hrvatskoj.
pa ako se sva sječa prepusti privatnicima, iskreno mislim da bi to bila katastrofa.
tko bi to sve nadzirao. umjesto da otpuštaju drvokradice od lugara do revirnika i zaposle one koji će
savjesno raditi svoj posao, oni sve rade obratno. no što očekivati od ljudi koji se nisu ni popišali ni posrali u šumi.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
već sam pisao da je merkelici trn u oku više od 90 % prirodnih šuma u Hrvatskoj.
pa ako se sva sječa prepusti privatnicima, iskreno mislim da bi to bila katastrofa.
tko bi to sve nadzirao. umjesto da otpuštaju drvokradice od lugara do revirnika i zaposle one koji će
savjesno raditi svoj posao, oni sve rade obratno. no što očekivati od ljudi koji se nisu ni popišali ni posrali u šumi.

jao kakve nebuloze pričate kakve ima veze tko će sječi privatnik ili šumarija jedina razlika je u tome što je privatnik jeftiniji
a što se tiče lokalnih izbora oni nemaju nikakve vez sa ovim pravilnikom koji se primjenjuje jer ravnatelja HŠ je postavila vlada:(handshake): jer su HŠ u državnom vlasništvu a upravitelje šumarija postavlja:(call): i smjenjuje upravitelj uprave kojeg je također postavio ravnatelj HŠ

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
na svaki natječaj će se netko javiti,ako se ne javi oglasiti će se ponovo...radovi manje vrijednosti davati će se izravnom pogodbom...

ne to su međunarodne licitacije...

natječaji se objavljuju u upravama šuma,dakle ne šumarijama nego upravama,trebali bi znati koja je razlika...

nije samo međunarodna čitaj malo dalje,,

kod mene na širem području šumarija Đulovac, Grubišno Polje,Daruvar, Sirač, Veliki Grđevac, Pakrac postoje tri 3 licencirana obrtinika a ako se njima ne isplati raditi sitne poslove kako će se to isplatiti nekome koji stanuje još dalje, a takvih poslova ima milijun, misli da ovakve ideje nisu sprovedive u djelu a vi kako hoćet i slobodno pišite da nisam u pravu i da je ova vlada radi sve za 5, živi bili pa vidjeli

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
nije samo međunarodna čitaj malo dalje,,

kod mene na širem području šumarija Đulovac, Grubišno Polje,Daruvar, Sirač, Veliki Grđevac, Pakrac postoje tri 3 licencirana obrtinika a ako se njima ne isplati raditi sitne poslove kako će se to isplatiti nekome koji stanuje još dalje, a takvih poslova ima milijun, misli da ovakve ideje nisu sprovedive u djelu a vi kako hoćet i slobodno pišite da nisam u pravu i da je ova vlada radi sve za 5, živi bili pa vidjeli

kad bi imo obrt drugačije bi razmišljo:icon_kidra:

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
kad bi imo obrt drugačije bi razmišljo:icon_kidra:

e ti obrtnici su prije bili zaposlenici HŠ,pa su bili previše lakomi i dobili otkaze, došli su u RH sa vrećicama a sada imaju Timberđeke, a ljudi koji su ovu državu stvorili moraju u penziju i nedozvoli im se ništa raditi, otvorio bi i ja obrt samo da mi se dozvoli a ne da me se za prekvalifikaciju traže nenormalne stvari,

- nebi vjerovao ali kod mene niti jedan obrtinik ne izrađuje orgijevno drvo, maca drva propada u šumi, na ovim više planinskim djelovima rade se trupci i više metrica, ostalo sve ostaje a tih područja ima najviše

- razumijem ja šta ti govoriš ali razmisli i o drugim stvarima

Ttjj

Član
Tu od
29 Pro 2011
Poruka
144
e ti obrtnici su prije bili zaposlenici HŠ,pa su bili previše lakomi i dobili otkaze, došli su u RH sa vrećicama a sada imaju Timberđeke, a ljudi koji su ovu državu stvorili moraju u penziju i nedozvoli im se ništa raditi, otvorio bi i ja obrt samo da mi se dozvoli a ne da me se za prekvalifikaciju traže nenormalne stvari,

- nebi vjerovao ali kod mene niti jedan obrtinik ne izrađuje orgijevno drvo, maca drva propada u šumi, na ovim više planinskim djelovima rade se trupci i više metrica, ostalo sve ostaje a tih područja ima najviše

- razumijem ja šta ti govoriš ali razmisli i o drugim stvarima
moram ti reći da nisi u pravu...u svakom žitu ima kukolja,tako i među privatnicima koji rade uslugu za Hš,no većina pošteno i teško zarađuju svoj novac i situacija bi bila puno bolja da nije te nečasne i nepoštene manjine među nama...u čemu je problem ako je čovjek počeo raditi sa jednim konjem a danas ima nekoliko timberjackova...mnogi od nas su stvarali ovu državu pa se ne bunimo...ni tebi nitko ne brani da otvoriš obrt ili firmu i kreneš zarađivati kruh u šumama,ispuniš ono što zakon propisuje i radiš,zašto bi ti bio pravedniji među jednakima...svatko se za sebe sam mora izboriti a ne tražiti krivnju u drugima...

Na vrh