vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Najkritičnije je mobitel jer stalno gledaš na aplikaciju koliko si u 'plusu"
Spojevi unutar panela, dihtanje donje, nosive ploče s okvirom, MC4 konektori izvana...Koje mjesto je najkritičnije?
Nisam imao problem s Hep-om. Inverter je prema mreži ograničen na 6.3 Kw.@bubamarac,
čitajući forume, primjetil sam da se uglavnom inverter kupuje slabiji od vršne snage panela. Ima logike jer je pitanje koliko vremena će paneli raditi vršnom snagom, ako uopće hoće. Sviđa mi se tvoja nabava jačeg invertera, i za koju godinu samo povečati polje panela.
Kako se to rješava u projektu i s elektrom? Pretpostavljam da s elektrom imaš ugovoreno (zakupljeno) 8 kW povrata u mrežu.
Ovo ti je dobra fora dva imam oba neznaju nišZatraži od projektanta sve upute i za brojilo, on to "mora znati", da bi mogao to projektirati.
ZJ, imam power meter isti kak ti od Chinta, joj naježil sam se kad sam to videl jer ga ne volim. Chint je kinez i pred 5 let smo imali požar u tvornici na jednom sklopu osigurača i mrzim ih no nisam vidio da buju mi to poslali jer nije u ponudi bil specificiran tip...Nemaš. Pri nama je bilo brojilo Landys&Gyr i imalo je sve te rubrike, ali su ga ipak mijenjali za AM550.
Ne vidim na instalaciji komunikacijski kabel. Jesu li ti ugradili "smart meter" i povezali ga s izmjenjivačem?
View attachment 59954
Ako jesu, možeš proizvodnju ograničiti na "zero export", pa će ti FNE pokrivati samo potrošnju, bez da gura energiju u mrežu.
Usput, jako je lijepa vanjska montaža, ali sama instalacija ispod izmjenjivača je katastrofa...
Nisam mislil na ljepotu, nego na izvedbu. Poklopci mogu sakriti svašta... ne bi o tome ovdje.Instalacija ispod izmjenijvača je lijepo posložena bum danas slikal, ovo je bilo usred strke jer je došal projektant ispitivat. Ma odlično su to napravili, otvorim ja danas to malo...
S mojim je došel EM i dongle?E mogal bi ograničiti ali sa Huawei 12 kw ne dolazi dongle koji je za komunikaciju, a preko servisnih postavki servisera nije moguće podesiti.