• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

OLT GAMA 14

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Hvala kolega, baš tako kako kažeš, nek posluži pa idemo po bolje i 20 godina mlađe :).

U radnom stanju je, spirala za sitno sjeme je uz nju tako da bude i lucernu sijala. Knjigu sam isto dobio. Bude se otplatila ove godine jer će sijat manje u odnosu na rasipač.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Sretno, to su dobre sijačice, mene zadovoljava, i dobro posije!!

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
gamu 18 sam uzeo iz razloga što sam na nju navikao, jer sam ju posuđivao dok nisam kupio svoju, al tako je svejedno jel 14 ili 18, nikada neći sijati s njom puno, da bi dobio nešto na brzini sjetve, a vjerujem da i ti neće posijati preko 20 jutara godišnje pšenice ili neke druge ozime kulture

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Ja sam ljetos na svojoj ispred ovih nosača diskova navario sa svake strane okomito flah i na to motičice od kultivatora da poništavaju trag kotača. Sada kad počnem sijati vidjeti ču efekt.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ima ko rabljenu gumu u ok stanju za gamu ili ako zna di ima za kupit nova??

Liki

Novi član
Tu od
1 Lis 2016
Poruka
1
Pozdrav svima
kopio sam gamu 18 al nema ono iza za zagrtanje zita neznam jel to potrebno.I molio bi kakvi savjet za sjetvu

Posljednje uređivanje:

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Znam ja gdje ima za kupiti. Gume te dimenzije imaju skuteri pa probaj na Njuškalu ili kod kakvog vulkanizera. Ja sam uzeo polovnu od skutera. Danas sam sijao crnu zob sa preinakom za poništavanje tragova kotača traktora. Ni jedno zrno nisam vidio da je ostalo vani, a prijašnjih godina po četiri reda jedan do drugog su ostajala vani. Na prethodnoj stranici sam opisao kako sam to napravio.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Znam da imaju skuteri tak ce na kraju i bit da cu stavit od skutera al sam mislio ako ko ima rabljenu da mu stoji pa da se nesto trguje:(rofl)::(rofl):

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kod mene je jedna guma odlicna druga je sve popucala i presjecena na par mjesta budem vidio mozda ju napunim pur pjenom al s osjecajem punim:icon_lol::icon_lol:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Moje nisu ispucane, otišle su unutarnje tokom sjetve, a pošto ide i ovako dobro ostalo je na praznima, bolje prate teren, manje sabija zemlju, ima širi trag.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Kolko siješ hektara na praznim gumama??
Ne dođe ti prenisko osovine gdje su gume ?
Čudno kak felge ne prerežu vanjske gume..

Najnoviji postovi

Na vrh