• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

OLT plugovi

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pa našel ih buš ! Ima ih dolje kod tebe po grmlju.... Barem je ono koje mene čeka u grmlje odbačeno bilo

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Budem se iso razgledat po grmlju ili kojega suseda pretrest mozda ima di pa za bambucu se sve dogovorimo:D::D:

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Bučo jel ima smisla ojal kotač koji si montiral na plug? Imam doma dva komada koje sam mislil montirati na svoje plugove al mislim da nema potrebe. Kakva su tvoja iskustva jel bolje s njim?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja sam ga namontiro samo da imam stalno istu dubinu rucicu gurnem dole samo nemoram puno pazit brzi sam uglavno meni je ok!!

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
Moj danas zavrsen dokraja rucka smontirana bilo je u planu nesto i porat al premokro bilo brzo sam se vratio doma!!

Kod tebe mokro a ja svoje već i posijao. I kod mene je isto mokro, na mjestima je voda stajala u brazdi ali je išlo bez problema. Jedino komad koji mi je na brdu i jedna strana visi je stvarao probleme jer me je kiša uhvatila. Da sam znao da će bit bez kiše sljedećih dana vjerojatno bih još malo sačekao.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Danas sam poro za jecam nije bilo kak treba al rijesio sam malo je mokro i bilo je puno mase od kukuruza pa se omota oko guma al sve u svemu zadovoljkan sam i sa radom pluga i kak je sve ispalo!!

nw 5050

Novi član
Tu od
13 Lip 2013
Poruka
28
Vecer..da li netko zna di mogu naci dijelove za plug olt posavec isti je kao na slicu u prvom postu samo moj ima spiceve..hvala

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,502
A kaj ti treba?
Te špice nevaljaju. Radije orna željeza zamijeni klasičnima i pojačaj im vrh.

nw 5050

Novi član
Tu od
13 Lip 2013
Poruka
28
Ovako meni treba cijli komad na koji se zavida daska znaci kako bi mi u Istri rekli cijela peta od pluga jer moja je iskrivljena

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Krenuo danas malo u sredivanje Oltovog alkara bivsi 2x12 buduci 1x12 dobro je krenulo vidit cemo sutra moram jos malo ga razmijerit kupit nesto sarafa i pomalo zavrsavat i u probu s njim:(happy)::(happy):

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ekipa ......
Konačno danas kupio OLT PTO 2.25 ! Plug sačuvan i nepoderan kao iz dućana !! Ali, mislim da su mu lemeši drugi i veči !!? Kolika mora biti dužina oštrog dijela lemeša od vrha špice pa do pete, ako je 10 " ?? Znam da je col 2,5 cm ali to je kad se mjeri širina brazde . Pošto lemež ide dijagonalno, pod koso, kolika je njegova cjelokupna dužina ? moram ga skratiti ! Da li da ga režem na kraju pod koso, ili pod 90 stupnjeva ??

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Ne moras ga uopce sktacivati. Zadnji kraj ti i onak ide u prazno tak da ne smeta. Ja na IMT-u 10" imam 12" lemese i ide bez problema a duzi mu je rezni dio za cca 5cm.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
Jesi probao orat sa njime, vidi najprije kako ide pa onda ako nešto ne valja reži.

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Kak ti veli Mane probaj prvo orati s njim ako neide onda ga krati 5cm pod 45 stupnjeva. Problem ti moze biti eventualno prvi krug dalje bi moralo ici bez problema.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Moram večeras špice navariti, jer su tupe ove na lemešima pa bum videl sutra na oranju !

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@zgzac nemoj nista dirat nego najprije nastelaj i ori pa ako bude potrebno onda ces malo skracivat!!
Ja sam danas vecinu napravio na plugu jos moram izbusit jednu rupu defektor smislit i iza petu novu napravit jer ova je malo previse spigana!!

Daska je malo isto pojacana!!

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Dobar bu .... Ja svog OLT-a postavil u radno stanje i sutra krečem u akciju ! Danas pomalčal kukuruz, sutra ga pošpricam sa 30 %-otnom otopinom Uree i u Subotu taj dio riješim, a sutra Idem u onaj komad kaj nisam stigel završiti !! Videl bum kak bu plug disal sa novim špicama !? A sav je bogec bil zapečen od stajanja vani dugo vremena .... Kad ovo izorem, ide malerija pa bu kak curica ....

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Evo konačno i slike mog OLT-a

Prilozi

• DSC00043.jpg
    DSC00043.jpg
    69.4 KB · Pregleda: 1,029

Najnoviji postovi