Kolega, ti sav kukuruz sijes sa mehanickom sijacicom?
Na koji razmak ti je postelana i jel donekle tocan taj razmak, tj jel ne baci na jedno mjesto 3 zrna, a onda pola metra nema nicega?
Sad ima i u pc ferecakPogledaj si na ovim stranicama:
Antos trgovina
https://www.trgo-agencija.hr/kategorije.2693a571641b4dc199a57dc0d7abdfc6.sijacica.aspx
moze slika da is navarioTako je, sve sa mehaničkom. Nema nigdje da je prazno pola metra. Ali ima gdje bude gušće. 2 reda je sijala još i dobro(jako stari izbacivači), a gdje su bili novi tu previše baca. Prošle godine je kolega uzeo i posijala mu perfektno, ja se nadam da će i moja sad tako. Sada kada sam baš mjenjao, stari čistač kupljen prošle godine uopće ne dodiruje pločicu već je višlji od nje 3-4mm.
Što se tiče razmaka, to sve ovisi, šta sijem i za šta sijem. A razmak je točan kada sije kako treba(kad ide po jedno zrno)
Za ove metalne piše da trebaju pločice biti za broj veće od zrna.
Ja sam dole na ulagače flah navario, ne znam sad napamet koliki. Jedino još za gnojivo moram napraviti sa strane jer moja ima sistem da gnojivo ide iza sjemena i onda je se tu između znalo nakupiti zemlje i onda zrno ne ide. Tako da je to skinuto odavno, ali sada bi napravio gnojivo u redove.