Pozdrav svima!
Vladimire
Spoj ove stare freze, i novog traktora serije 8xx...je apsolutno golo gov*o, jednom rečju -sranje!
1.izlazno vratilo na seriju 8xx je sporo za njega, fali mu multiplikator na zadnjem trapu!Jednostavno nema dovoljno obrtaja, kao na serijama 400 500 700!
2.izlazno vratilo na seriju 8xx je jako visoko, i jako se loše uklapa kardanska spojka!
3.nemožeš frezu dici 10cm više od tla! Jedino kad se skine kardanska spojka!
4.za proveru ulja u kucište freze, treba celu frezu okrenuti naopako!
5.moraš stalno gledati nazad kad dižeš frezu...da nebi zdrobio križeve! Znalo je vec kvrcnuti...
6.vožnja u nazad...nemoguca misija, kad se svega digne 10cm, a onaj lim na pozadini(za ravnanje) 99% gura zemlju kao buldožer, ili ako teraš po neravnom terenu - ladno se podvije, iskrivi, i sjebe! Tako da, vožnja - samo napred!
7.prednji kraj freze mora biti malo izdignut gore,,,jer ako freza stoji vodoravno,i tone u zemlju - kardanska spojka samo što se ne razdvoji! Vec sam sjebo jednu!
8.jako je udaljen od traktora...
9.
10. itd...99
100.jedino dobro na njemu su tockovi, koje sam dodao za stelovanje dubine rada(koji idu u tragu traktora)! A one skije sam skinuo,,,jer su me strašno nervirale...kad spajaš sledeći red, zna potonuti i pravi za sobom duboki trag!
...uglavnom ništa dobro nemogu reci o ovoj kombinaciji traktora i freze!
ali,,,može da odradi posao - đene đene...jer bolje nemam!
Nisam ja radio te prepravke, neg je tako kupljen...samo sam obojao i izmenjao ležajeve!
Vidi se sa slika, ko god da je radio...dobro se napatio, da i bar ovako uklopi!Vidiš koliko rupa ima za kacenje, i dovarivano milijun puta...
bagudina - nisam dodavao noževe, tako koliko vidiš - to je to!
A dubina frezanja bude oko 10cm sa lakocom...15cm kad zemlja dopušta - al je vec teško,i guši motor(ponekad ga treba malo odici hidraulikom)...a 20cm nema šanse!!!
Tako da, kad mi bude pukao film,,,ide pod nož "Hasan Seckat" i da se preradi kao freze novijih tipova!
http://www.youtube.com/user/joekikinda#p/a/u/2/5Rg4lAn7olw
http://www.youtube.com/user/joekikinda#p/u/15/nwZYlbPtZmk
živi bili...
pozdrav joe!:mrgreen: