Pošto sam i sam nešto eksperementirao sa orasima - cjepljenjem - a vidim da se i ti spremaš cjepiti pa ti želim prenesti svoje loše iskustvo :
Cjepio sam oko 200 komada oraha , učio sam se , pročitao nešto literature , poslušao nešto savjeta i krenuo , prvo sam narezao mladice u fazi mirovanja , stavio u vlažnu krpu i u ( zasebni , samo za granje ) hladnjak da ne krenu sa vegetacijom . Čekao sam sve moguće najbolje uvjete , preprućeno vrijeme cjepljenja , položaj mjeseca , najače kalanje sokova . Cijepio sam po manjim parcelicama sa razlićitim tipovima cjepljenja , raskol , sa strane , englesko , kupio sam škare za cijepljenje i cijepio na omega spoj o alatu vezicama i vosku da ne govorim . Klećao sam i cjepio na licu mjesta , misleći da će efekat cijepljenja biti veći , strućnjaci su mi prognozirali 10 % uspješnosti a ja sam oćekivao i više !!!
Krajnji rezultat je bio O - komada , da nula ,,, jedino sto sadnice nisu propale istjerale su nove mladice i iz njh formirao novo ne baš prvoklasno stablo ,, negdje sam možda i pogrješio ali više ne pokušavam , možda nemam ruku za to , eto moje iskustvo je takvo ako imaš hrabrosti uništiti mladice pokušaj ali razmisli na kolko komada , nemoj pogrješiti kao ja !!! Želim ti sreću u cijepljenju i da imaš veći uspijeh nego ja ,,,,,,,,,,, cijepio sam sa plemenitim sortama - mladicama -