cabage
Aktivni član
- Tu od
- 1 Ožu 2008
- Poruka
- 2,462
filozofija ti je dobra ali mjeri se unutarnji razmak između točkova ,tko je kupio vogel noot vjerovatno zna o čemu pričam jer uz njega smo dobili i tablicu koja ti pokazuje na koju rupu treba naštimati plug prema određenoj širini traktora ,ja sam na svom traktoru izmjerio razmak i plug naštimao prema tablici i mogu reći da sam super zadovoljan jer su mi španeri u oranju slobodni,a isti mi služe samo za teže strojeve da mi ne udara na rupama.pokušao sam staviti tabelu na forum ali nikako ne uspijevam.markach kaže:moja filozofija naštimavanja pluga je takva da plug treba poštelat prema traktoru tako da se na plugu pomakne posmak lijevo ili desno ovisno o širini traktora tak da nakon toga ispadne širina prve brazde kao i ostale,španeri da i ne ali su obavezni sve ovisi kakav je otpor tla može bez njih ak si u nekoj laganoj zemlji
od plugova imam Lemken opal 90 e njega sam trebal dokraja pomaknut u stranu da sam dobil širinu prve brazde jer mi je traktor širok 2190 i Eberhardt 14" s njim nije bilo brige nastimavanja
gmiža kaže:Šanana, se to meni čini ili je to tak zemlja kod tebe suha :?: ,
bu tu kukuruz niknul ak nebude kiše :scratch
Inače kod mene kiša počela pomalo navlaživat suhu zemlju tak da se je i danas na dva put se izlilo ko iz kabla
orem u 4. radnoj na 2000 okr, znači nekih 6,5-7 kmh, plug je naštelan na 12'', netreba mi okretačtomica zetor kaže:kojom brzinom oreš s tim plugom? na 14 cola je plug stvljen?zašto ne kuiš okretač?
Je, suho je ko barut, dobro ti se čini, evo jučer i danas se dobrano ispadala kiša, nadam se da bude dobro niknula :!:gmiža kaže:Šanana, se to meni čini ili je to tak zemlja kod tebe suha :?: ,
bu tu kukuruz niknul ak nebude kiše
Inače kod mene kiša počela pomalo navlaživat suhu zemlju tak da se je i danas na dva put se izlilo ko iz kabla
A čuj, 3x12'', dosta :mrgreen:marko93 kaže:Dobro oranje
Samo nekak je mali zahvat pluga :mrgreen: gdje je to do 3×16 :blackeye :mrgreen:
plug je naštelan za zetora 7340, a nema smisla da ga ja preštelavam za te 2 rali oranja, da prva brazda mi malo grabiđuka kaže:lijepo suho oranje samo mi nije jasno zašto prva brazda ne grabi kao i ostale dvije :mrgreen:
Bome je vidio posao :mrgreen: , da to je 3x12'', sve štima, gore je posijan silažni kukuruz...ja.. kaže:ajde konacno da Same vidi sta je posao..
po tome koliko grabi,cini mi se da je to na 12"? :scratch ali kolko bilo da bilo,glavno da su 3 brazde
sta ce tu ici? silazni kukuruz?
Bome se pošteno izlila kiša, nije se baš prefino napravilo, tak da se nadam da se nebude pokorica napravilabogec kaže:mislim da se je i kod šanane onak pošteno izlila kiša,sam ak nije koru sad napravila, vidim ja s brijega kad u podravini kiša pada jer jako dobro vidim papuk, medvednicu, kalnik, sve okolo vidim, baš sam na dobrom mjestu
šanana
inače fino suho oranje
el si i iznutra opro traktor sa šlaufom
đuka
ne grabe sve bazde jednako jer je to posuđeni plug, pa ga ne preštelava za tih ral i pol, samo na polugama ga naštela
inače i ja sam po grašku posijao kukuruze isto u suhu zemlju i fino niču pa tak budu i ovi ak se kora ne ulovi od pljuska jer je zemlja bila prašina kod šanane
joekiki kaže:Pozdrav svima!
ŠANANA - kolko si ovo pisao...mogla bi pasti dobra kiša... :lol: dok sam čitao,dvije rakije sunuo...
Pozdrav Joe! :mrgreen: