K
prije svega moj ti je savjet da ne siješ kukuruz ak je zemlja neobrađivana tak dugo! :scratchMrki88 kaže:pitanje....
imam komad zemlje,nekih 3/4 rali, nije obrađivana nekih 3,4godine, a mislim je na zimu zaorat te nagodinu sijati kuruzu....
sad, veli mi jedan stariji i iskusniji susjed da zaorem sve na jednu stranu,jer zemlja nije dugo obrađivana i da je tako bolje....
jel to istina???
jel pomaže ili odmaže to oranje na jednu stranu??
ja probao orati,povukao dvije,tri brazde i gore i dole( nije to neki brijeg,jako lagani pad ima), dole ide fenomenalno, a gore nemože dublje od 15,20 cm...
bude te skupo došla,jer na zapuštenoj zemlji, vjerovatno i zakorovljenoj ulaganja su puno veća neg na obrađivanoj,a ak deneš zob il tak nekaj korovi nemru dojti do izražaja i posle dok to skineš lupiš s nekim totalnim herbicidom i jeftino rešiš sve korove,te onda dalje siješ kaj te voljaMrki88 kaže:jebiga, meni treba samo kuruza..... :scratch
Mike kaže:bude te skupo došla,jer na zapuštenoj zemlji, vjerovatno i zakorovljenoj ulaganja su puno veća neg na obrađivanoj,a ak deneš zob il tak nekaj korovi nemru dojti do izražaja i posle dok to skineš lupiš s nekim totalnim herbicidom i jeftino rešiš sve korove,te onda dalje siješ kaj te voljaMrki88 kaže:jebiga, meni treba samo kuruza..... :scratch
mislim da to bi hodalo :scratch ...a sad za ovaj pileći neznam,ne koristim ga...valjda nebude...sam nemoj pretjerivati,jer ječam i tritikale vole poleći na jako gnojnoj zemlji...(treba ih prskati sa sredstvima za zaustavljanje rasta kaj ne polegnu,al to je već viša tehnologija :lol: :lol: :lol: )Mrki88 kaže:Mike kaže:bude te skupo došla,jer na zapuštenoj zemlji, vjerovatno i zakorovljenoj ulaganja su puno veća neg na obrađivanoj,a ak deneš zob il tak nekaj korovi nemru dojti do izražaja i posle dok to skineš lupiš s nekim totalnim herbicidom i jeftino rešiš sve korove,te onda dalje siješ kaj te voljaMrki88 kaže:jebiga, meni treba samo kuruza..... :scratch
ove godine je košena jedanput i bila je super trava, a sada na manje od pola ima onog sranja šta se vuče po podu( neznam kak se zove :scratch )....
prije oranja ću bacit pileći gnjoj, jedino se bojim da će poslje zime opet krenuti korov, jer je on jak i sve šta raste on tjera puno brže....
ja mislim da bi bilo najbolje da sada tritikal ili ječam,to bih mogao negdje utrošiti....
jel bi to bilo pametno?? hoće li pileći gnoj možda biti prejak za to??
a koji je bio plug u igri :scratch :scratch :scratch :scratchJaga kaže:Danas sam orao za crnu zob! Izmalčirao sam kukuruz i posudio od prijatelja trobrazni plug! I... KATASTROFA!
Zemlja je super, ali plug ne valja ništa! Ne zaorava kukuruz već se štopa da poludiš! Šteta što nisam slikao jer sam bio previše ljut! Uglavnom plug ima na vrhovima lemeša neke okomite noževe,a samo na zadnjoj brazdi tanjur! Koma, koma...
:x :x :x :x :x :x :x :x