DF&Torpedo kaže:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :blackeyeŠANANA IMT 565 kaže:Bilo bi najbolje možda sa nekim jako teškim traktorom i velikom rotodrljačom proči onak prilično duboko i polako.
Ili možda jako teška vučena tanjurača, ili neki bager veliki da to prvo malo poravna i proruje pa da se poslije da fino obraditi!
:shock: :shock: , šta nisi nikad vidio takve zemlje? To ti je glina-crnica. Ta se ne rasipa ni u srpnju.ŠANANA IMT 565 kaže:To je izgleda preorana neka zapuštena stara livada, kad se brazda nije lijepo rastepla.
Sve si rekao, baš i mene zanima kako će to obraditi.bogec kaže:ova slika ovog super oranja povlači za sobom jedno pitanje koje mene zanima , kako dalje obradit tu zemlju jer brzinu za bilo koji stroj nemate , niti drljače obične, niti tanjurače, kaj tu pomaže da se kvalitetno obradi :?: :?: :?: :?: :?:
da to se vidi da je bila livada , i po okolišu se vidi da su tu prirodne livade
ŠANANA IMT 565 kaže:Orali smo mi jednu livadu, staru jedno 30-tak godina. Same nije mogao vuči dvobrazne 12'' dovoljno duboko.
Otišel ja doma te odkapčil i zakapčil jednobraznog imt-a 16'', skinul mu crtalo, našvasal federplatu na lemeš da pojačam špinca i udri. Oralo se i do 40- 42 cm, koliko je god plug štel iti duboko!, prva vuča i špera uključene i udri!
95 ks traktor i jednobrazni plug, gadno za videti, ali ljudi moji kak se to lijepo iziralo, jako tvrda zemlja ali je svejedno odpustila. Nisam imo moba da vam to slikam!
Kasnije drljača i prije sjetve 4-5 prolaza onim mojim sjetvosprmačem i zemlja je bila ko pepeo!!!