powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
sta je sa hidraulikom, sporo reagira, i dobro bi mu dosli naprijed tegovi
tu bude na proljeće išla dijetelina i zato da đubar zaoremo zbog toga je tako duboko a i ovo što Mike kaže da na plitko idemo nikad nebi povadili kamenje tu bi nam dobro došao podrivač sa jednim radnim tijelom da se to još malo počupa van al dobro na to sad padne kiša pa malo sunce i rasteplo se bude to sve do kraja ovog mjeseca al nije to tak strašno bilo je i gorih gromada http://www.mojalbum.com/zekson/oranje-2012/foto/19670457#19670470 to je oranje od proljeća 2012 ta livada nije bila orana više od 20 godina happy):Zasto tako duboko orete, sad vec skoro u proljece? ako te brazde sad sunce zapekne onda bude belaja..
da hidraulična pumpa malo zeza stavili smo novu ali očito da nije u njoj problem nego u nečem drugom diže on ali treba malo jači gas a tegovi su bili naprijed betonski al kad je tata orao onda je zapeo u jednom kanalu i u kanal sa vodom je pao uteg odnaprijed još je u vodi treba se voda povuč pa čemo ga na ljeto izvadit :icon_keel:
@ tino izgleda da nikad možda kad bude išao na generalno onda budemo sigurno ravnali smo ga več ručno ali nejde treba ga sagrijeti pa onda probati
heheh mi smo ga isto s batom ravnali ali nejde jednostavo se vrati opet kak je i bildaj železni bat i poravnal bum ga
samo da ne pukne opet kak jemput kad sam kamenje drobil xD
heheh mi smo ga isto s batom ravnali ali nejde jednostavo se vrati opet kak je i bil
bum ti ga na poligon donesel pa ga dole zgrejete i zravnate heh :icon_weed:
Ovo je katastrofa od oranja i stvarno preduboko nema potrebe za tom dubinom.
Al traktor je stroj netrebaju mu utezi nego nove zadnje gume,a prvi kraj mu poskakuje jer je teren uzas pun kanala i kanalica.
kaj si mislil,pa tak je to kod nas h zagorju
I ja danas orao neku zemlju sto sam uzeo jucer u zakup. komad dva jutra, nije radjen ja se ne sjecam. nmjiva zarasla u korov i onda je jedan covjek 2-3 godina napasao krave i ovce tamo i to "pocistio". ja danas pun elena dosao u 13 sati i u 17 i sitno dosao kuci... cjelo popodne 2 kj orao s 549 i 2x12" plugom. krave ugazile, utabano da glava boli, 4. i 5. spora su bile brzine za rad, njiva relativno ravna. oranje nekih 20-25 posto je korov tamo rastao a da nije, isao bih malo i plice. sutra tanjuranje da se razleti u prasinu, i poslije prve kise drljanje i neka ceka sjetvu kukuruza
Nisam slikao ali sam na onaj IMT 754 namontirao i prednje crtalo... Decki moji, FANTAZIJA kako sad tek plug ore, komotno na natjecanje moze ici.
jos nismo izorali sve njive za kukuruz jel nije prekasno za oranje za kukuruznu sjetvu?Da li se isplati orati sada?
Mogao sam samo jucer orati ranije posto sam jucer dogovorio zakup za tu zemlju. sutra to idem pretanjurati da se brazde ne zasuse previse i podrljam i nek ceka do sjetve, onda gnojivo, sjetvospremac i sjetva... Nije velika mudrost.
Za soju imam 15-ak kj odvojeno jesenskog oranja kao i za proljetni jecam 15-ak. za kukuruze imam 1.5kj na "coskovima" i ova 3 kj sto sam uzeo neka bude kukuruz kakav-takav... nije veliki trosak, travuljina je bila i kultivator uz malo kemije i bit ce nekog usjeva tu... da idem sa sojom ili jecmom pre velik mi je rizik...
Imam jos iskrciti jedno jurto stari sljivik i to cu orati cim se iskrci i kad povadimo panjeve i tu ce biti isto tako neki kukuruz... jer drugo jednostavno nemam sta...
Znaci preporucas mi da orem ali da potanjuram odmah? Da li orati mozda malo plic posto je proljetna brazda ili to nema veze?
Pa dobro jel kod vas bilo išta snijega??? Kod mene ga još ima sigurno oko 15-tak cm tako da o oranju mogu samo sanjat.