sa tanjuračama sporije nego sa rotodrljačom:icon_scratch:
ja idem sa tanjuračama po zatvorenoj brazdi sa šinjom oko 10 km/h prvi prohod a drugi još brže tak kaj zamnom nevidiš ništa kak se praši ako je suha zemlja...a po tek pooranoj zemlji ili ako nije bila dugo orana onda prvi put oko 5km/h jer skače traktor , drugi prohod prek 10 i sve rastepeju u prah...
eh i zbog toga je bolja od tanjurača al za nju treba i traktoru ks a manjim od 50 ks je to problem jer nemože tjerat niti svoju širinu bez problema i ljudi se snalaze sa tanjuračama ili sjetvo spremačem...da nejdemo dalje u off..roto drljaca ide jednom po tragu i sve spremo za sjetvu a zemlja ravna bez kanalica i neravnina.hi):
Dobro za manju poljoprivredu to stoji s tanjuračom za par jutara ali za nešto više i ozbiljnije tko se time bavi i od toga živi nama zafrkancije,mora se ozbiljno raditi da bi se zaradilo.
Puno stvari se može za silu raditi,a i prije je bila drukčija klima,sada su godine specifične,sušne,i zato pričam da se ne može raditi kao prije kada su bili bolji dani.Danas je tehnologija otišla puno dalje nego kada smo mi nekada u piku prije 20 godina isto tanjurali i onda još sa sijetvspremačem pa tek onda sijali.think)ar jutara??kod nas su radile i 150 ha i posao se napravil bez problema i još k tome kaj ih je vukel ne adekvatan traktor za njih tj jedva su mu pokrivale trag...
think)ar jutara??kod nas su radile i 150 ha i posao se napravil bez problema i još k tome kaj ih je vukel ne adekvatan traktor za njih tj jedva su mu pokrivale trag...
može se živit i od para jutara al ko zna, npr. plastenici
Koji model su ovi plugovi na slici?
Kaj je krivo nastelano?
Jesam procital sam al nisam skuzil na koji dio stelanja misli na stangu na plugu ili ruke na traktoru?
Plug je 14" fop. stari je nesto pokusavo,posto je lagana zemlja.da dobije vecu brazdu pa ga je mozda malo ukosio iako sam ja oro njivu prije i nije bio ukosen.neznam bas puno o stelovanju pazim samo da mi lanci budu opusteni.na 549 znao sam kidati lance stari ludio.Koji model su ovi plugovi na slici?
Kaj je krivo nastelano?
Rucku na plugu malo pomaknut za zub ili dva prema nazat jer mu plug vuce prednji kraj na izorano vidis da mu gume stoje ulijevo trebale bi bit ravno!
Plug je 14" fop. stari je nesto pokusavo,posto je lagana zemlja.da dobije vecu brazdu pa ga je mozda malo ukosio iako sam ja oro njivu prije i nije bio ukosen.neznam bas puno o stelovanju pazim samo da mi lanci budu opusteni.na 549 znao sam kidati lance stari ludio.