Ma stvarno ubijanje pluga i lemesi su koma.
Al traktor je za 5.
tu smo barem testirali snagu IMT pluga :icon_thumright: lemeši su prošlu sezonu stavljeni na proljeće a stari uvijek tako ore na toj dubini traktoru netrebaju zadnje gume ovdije se vide lošije jer je blato na ripnama prednje su nove a zadnje oko 65 % :icon_surprised:
Marian iz kojeg si sela?
Takve potpuno iste pluge imam i ja i vucem ih isto u 3brzini sa 5211.
Plice, plice... do 20cm dublje ne bi trebalo... i po mogucnosti odmah isti dan pretanjurati da se zemlja ne spekne u velike grude... onda cekas kisu i pripremas zemlju za sjetvu i sijes... po mogucnosti nakon sjetve povaljati posto proljetna oranja bez obzira na sve brzo gube vlagu a valjanje daje bolji kontakt sjemena sa zemljom i dok jos ima imalo vlage sjeme ce proklijati.
marka guma je stomil zadnje a prednje su nekako na c nemrem se sjetit budem vidio pa ču ti reči inače gume su dobre zadnje su več 2 god stare a pošto traktor radi u šumi dosta su se poderale ripne :smile:Ma traktor je nema kaj al ga cuvajte i netreba tak duboko ici nema potrebe.
Koju marku guma imas gore i kak si zadovoljan?
Bobo nema kod nas ništa od plitkog proljetnog oranja,ako nije duboko izorano nema na toj zemlji uroda,osuši se gornji sloj a dole tvrdo pa korijen ne može probiti do vlage,tu sam školu odavno prošao i to dobro usavršio.Samo za pšenicu orem oko 25 cm inače za kuruzu i ostalo oko 30-35 cm dobina,i normalno kada je proljetna brazda grubo izorana pređem jedan trak tanjuračama,i pred sijetvu roto drljačom,i tanjurače inače za druge svrhe u opče ne koristim.Tanjurača okreče zemlju.pa kad s njom pripremate za sijetvu vlažnu zemlju okrene gore a suhu dole i što se više po njivi vozate i okrečete zemlju ostajete sve više bez vlage.Kod nas su tanjurače prošlost a roto drljača zakon za pripremu,s njom idem u pripremu do 6 ili 7 cm dubine i dole vlagu ne diram u opče,što je jako bitno za sijetvu.