Tino7530 : ja nemam bas nekog velikog iskustva u oranju ali mislim da se traktor nemoze prevrnuti dok je plug u zemlji i dok se krece. Kazu da rauola ( uljana repica ) pusta korjen jaaaako duboko i da izvlaci sve ono sto su oborine tokom godina isprale u dubine pa nekuzim o kakvoj mmrtvoj zemlji pricate. Kod mene jedino jos neki starci o tome pricaju. Bez ljutnje nadam se ikog
Ma nisam ni ja ovdje da pod....bavam ali to za mrtvu zemlju nema logike barem po onom sto iskusniji pricaju ovdje. Kod mene nisu bas neka brda ali od malih nogu sam na traktoru pa se svasta dozivi. Nadam se da se tino nije uvrijedio. handshake):
Tino7530 ovo nije OLT PTO nego OLT slavonac
Ma nisam ni ja ovdje da pod....bavam ali to za mrtvu zemlju nema logike barem po onom sto iskusniji pricaju ovdje. Kod mene nisu bas neka brda ali od malih nogu sam na traktoru pa se svasta dozivi. Nadam se da se tino nije uvrijedio. handshake): Ruola je gnojidba ali procitaj koliko duboko pusta korjen i odakle izvlaci ono dobro a o isplativosti bi se dalo pricati ali ovo nije ta tema.
Pogledajte ovog bisera!!!!:icon_axe:::icon_scratch:
http://www.youtube.com/watch?v=Ri-Ys5Jjghs
Odakle razlika izmedu straznjeg lijevog i desnog blatobrana?
Inace, zekina igra.