Traktorista DA
Član
- Tu od
- 15 Kol 2011
- Poruka
- 70
Vidim da se vodi rasprava o mojem plugu tj o mom oranju..
Ovako, sad imam 23 god, a poceo sam orati sa 14 god dok mi je umro djed.. Pa ako se za 10 god nisam naucio ustelati plug, onda bi se ostavio i oranja i poljoprivrede..
Vica
Nije greda ispravljana nego je plug siren.. To je inace susjedov plug, a u originalu je bio 10 cola VK, ali je prosiren na 12 cola i radi besprijekorno.. Tu u sredinu je ubacen taj komad grede i zavaren i obrusen i da se pofarba cijeli plug nebi se ni primjetilo da je siren..
Zgzac
Pa stoji tak kak mora stajati, a i kad sam ga tak postelal.. Inace postelal sam ga nerd):
u dvoristu dok sam ga zakopcal za traktor, a na njivi sam samo malo ispravio zakosenost na desnoj poluzi i to je to..
I da, prva brazda nije presiroka nego je iste sirine kao i druga, a to se vidi tako zato sto se trava odozgora nakrivila u jarak..
Traktorista DA
Ti lanci su tu samo zato da poluge ne samaraju po gumama kad nista nije zakopcano za hidraulik, a i za ovo sto MrSima kaze.. Nemaju oni nikakve veze sa oranjem ni sa drzanjem pluga..
I kao sto FeLiXxX kaze plug se moze ustelati do savrsenstva samo dok se hoce, i naravno ako je potpuno ispravan, tj nije pomotan, ima dobre lemese i ostalo.. Nekad dok sam pocinjao orati znao sam po par krugova stelati plug (dotegni ili popusti toplink za par krugova,
ukosi i poravnaj na desnoj poluzi, rucka na plugu itd.. Nisam ni ja neki orac jos, ali nastojim da to bude koliko toliko po PS-u..
Da točno je da ti lanci služe za držanje poluga kad nije ništa prikopčano ali u tvom slučaju oni drže i plug iako nisu konstantno našpanani ali svremena na vrjeme se ti plug nasloni na njih.
Zbog toga sam i rekao da ih probaš skinut pa da se uvjeriš da neče bit jednako orat sa njima ili bez njih.
99% nas na ovom forumu ore od 14 godina a neki su počeli i ranije to šta se busaš u prsa sa 10 godina oranja nema veze sa vezom jer mnogi na ovom forumu oru više u jednoj godini nego ti u deset.