MrSima14
Dobro znana faca
- Tu od
- 3 Ožu 2013
- Poruka
- 3,458
Plug sam pomicao u desno po osovini negdje na polovici oranja smrznute njive i to kad je KOKO zaključio da definitivno plug reže preširoku brazdu .
Dakle na ovoj njivi gdje je kuruznica plug nije mican .
Zapravo to ništa ne govori jer sam ja skidao koljenastu osovinu radi ppravka veze s ručkom .
Mjesto vračanja osovine je bilo odokativno .
Ja mislim da je to isto nebitno ..zapravo koljenastu osovinu bi trebalo postaviti u centr traktora , znači da jedna i druga poluga hidraulike budu pod istim kutem u odnosu na centar traktora .
A gredu s daskom pomaknuti u desno toliko koliko želimo široku brazdu ?
Ako je moj ljevi kotač na smrznutoj zemlji , desni u brazdi a u ripnu se ne ljepi blato , ispravne gume , špera ...a mene baca na brazdu onda mene tamo baca daska a plaz ne vrši funkciju ?
Kažeš da nije mican, a vidi se da je, pogledaj malo bolje osovinu i vidjet ćeš gdje je bio prije.. Treba za jedno 5cm u desno, gledano na ovu tvoju posljednju sliku i ručku ne toliko iskositi.. Na toj slici se vidi da imaš kosu vuču i ništa čudno što ti traktor vuče u poorano..Ta zemlja na slici izgleda lakša od one što si jučer postavio slike i samim time ti je odpor manji.. Ona greda što drži dasku mora biti pod 90stupnjeva sa ovim ne pooranim ili gledano onu gredu gore mora biti paralelna sa zemljom, znači toplink odpustiti ili zateći ovisi o potrebi, bočni nagib pluga na desnoj polugi poštelaš isto ovisi na koju je stranu nagnut pa tako gledati treba li odpustiti ili doteći..