PS bjezite od plamenovih lemesa haus zivi
prebrzo se snose novi kupljeni u proljece mozda su uzorali nekih 20ha mozda a vec ih pola nema (tlo nije kamenito )molio bih te da obrazložiš ovo
Ako je u pitanju običan materijal nije čudno da se troše,a to je sasvim moguče..prebrzo se snose novi kupljeni u proljece mozda su uzorali nekih 20ha mozda a vec ih pola nema (tlo nije kamenito )
Ja imam plamenove lemeše i više sam nego zadovoljan...
zaoravanje gnoja od danas:
Lepa dubina oranja, a vidi se da je i zemlja lepa (laka za obradu). Lepo oranje. Samo jedno pitanje , zasto si hladnjak potpuno zatvorio? Pozdrav!
ne gubi na plodnosti ako je konstantno takvo oranje, jer se ti slojevi tla izmješaju, može mu samo jednom doći kad prvi put duboko ore do manjka gnojiva tj neće niti to jer gnojivo daje nakon oranja i ako gnoji sa stajskim gnojem sve bude ok.
ima veliku prednost, kad nitko ne može orat on će moći jer je sad duboko orao i ako nastupi suša on će moći orat makar pliće.
tako puno ljudi radi, ako se dade orat ori duboko, a kad se ne može ipak ide super pliće oranje
plodnost tla nema veze sa oranjem nego sa gnojidbom, vodozračnim režimom, teksturom i strukturom i ph tla, a nikako sa oranjem
čak se više niti gnojidba ne radi po preporukama ono rukni tolko i tolko nego sa planom prinosa, i koliko taj prinos iznosi iz tla hranjivih tvari