već sam pisao, imam 2x10, plug jako malo radio......sada već stoji, i zahrđao je......od nekorištenja, al meni jednostavno to nije to......vučem sa 533 1x12 i odlično odradi posao, a ideš na dubinu koju hočeš u svim uvijetima oranja......nema greške.....dok sa 2x10 samo strnište, i s tim plugom osjetno manje potroši......al ide sporije....oko 5km/h
dok on ima 2x12, plug koji treba barem 50ks......to je za tvoj 549.....još u tim uvjetima, gdje je zemlja puna trave....itd, jednostavno nemože očekivati da to funkcionira......ja nevolim opterečivati traktor, volim imati primjerene priključke, pa nek imam i viška snage, da nebudem na granici.....npr, za mtz 82 još nisam kupio plug, posudio sam ovu jesen 2x14, jer neznam da uzimam 2x14 ili 3x12......on vuče 2x14 ko od šale, ima viška snage, al zato imam brzinu oranja, i traktor se nemuči, što je dosta bitno da dugo traje mašina......držim se nekog "pravila" min 30ks po brazdi od 12 cola.....
a u uvjetima u kojima si ti radio sa 549, ja plug spustio nebi (žao mi stroja)......da budem iskren, neznam, kod mene nema takvih problema, al taj traktor neće dugo, iako je nov.....još ima i prednju vuču, koja je dodatno opterečenje......