sa obzirom na izgled terena potrošnja zadovoljavajuča a i oranje ispalo okartyman:artyman:
Ja zadovoljan i sa jednim i sa drugim s obzirom da je bilo još dosta vlažno,bregoviti teren a i na ovoj zadnjoj parceli lijepa naša prigorska hrastovača!
...A ove priče o 100 ks i 4 brazde ne prolaze ni u snu kod nas...!
ni kod nas ne rade dugo,1 eventualno 2 oranja i odu motori ,a radi čega?,vrijedi ona školska 1 brazda -30ks,2 brazde-još 35 gore i tako bi to trebalo biti
Sve zavisi od tipa zemljista i zbijenosti zemljista kad je to sve u nekim granicama normale mozes orati koliko hoces i kako hoces. Ja naprimer do pre dve nedelje sam orao sa fendtom 936 sedam brazdi kvederland rasiren na cetrdeset nekih 8 km , a sada kada je kisa pala rasiren je na pedeset tj. maximum krece se brzinom 10-10.5 km i trosi izmedju 15-16 litara po ha.
pa dosta ti je fendt potrosio! el to sad zbog terena ili je inace veliki potrosac?
vidio sam ti tam na jednoj slici jako veliku strminu,kak tam ide? pa tam se neki traktor prazan nebi uspeo!
el to 100KS i 14 coli?
pa dosta ti je fendt potrosio! el to sad zbog terena ili je inace veliki potrosac?
vidio sam ti tam na jednoj slici jako veliku strminu,kak tam ide? pa tam se neki traktor prazan nebi uspeo!
el to 100KS i 14 coli?
hej da te pitam koliko je jak taj tvoj fendt..ja imam DF agrotroona 150 i orem sa 4 brazde eberhardtom naštelan na 16 coli i idem oko 8 do 8,5kmh i to mu je nekak najljepše da mu nije teško...sad me zanima kak uspjevaš ići 10 na sat sa 7 brazdi?zar imate tako pjeskovito tlo??:finga:
evo malo slika i od mog oranja..nije baš za šminku..(plug okretač s traktorom od najmanje 100 ks)..kod mene sirotinjski... sve od marke IMT. daske s izmenjivom špicom i defletori pokazali su se u pravom sjaju. nikad dosad nisam tako lijepo orao, dubina oko 35 cm, potrošnja na 3 jutra 25 litara.
eh bobo da mi to netko drugi rekne.Kolega,ako cemo lagati, lazimo okruglo...
Vidi se po crtalu kako je namjesteno, te koliko ulazi u zemlju da je dubina u vrh glave 25cm, a ne 35... Potrosnja je OK za dubinu 25cm, ali 35cm mislim da nisi nikada ni orao s tim traktorom i tim plugom, jer bi znao da potrosnja drasticno raste a oranje ide 3. sporom...