a ipak je vogel...
koji točno?
ma noževi nemru napraviti kaj crtala, zaboravi!
probaj nkj iskombinirati, budeš videl kaj je to dok ih deneš gore, druga priča!
Crtala od IMT pluga se daju svakam upasati, na ama baš svaki plug!
Ja sam pripasival crtala od IMTa na Landsberga okretača (crtala-diskovi kupljeni nekad davno zupčasta fi 460 kod Ferenčaka)naravno slagan i nosač za njihma imam doma od slavonca crtala, mislil sam jih več pripasat gore al radije bi ona zupčasta crtala pošto su ova moja "ravna".
Ma bit če tu još neke kemije
a ipak je vogel...
koji točno?
ma noževi nemru napraviti kaj crtala, zaboravi!
I noževi su dobra stvar na plugu,rade skoro isti posao kak i crtala,orao sam s jednim i drugim i nemam zamjerke ni na jedno...
Uredu je gdje nema puno mase, jer ipak nož ide pod zemljom i trga, dok crtalo odreže gornji sloj brazde u dubini od 10-15cm i brazda ostaje ravna i čista!
Ja sam za crtalo!
I noževi su dobra stvar na plugu,rade skoro isti posao kak i crtala,orao sam s jednim i drugim i nemam zamjerke ni na jedno...
Lako vama ai meni u ravnici a da vas vidim na brdovitom terenu gdje na jednoj parceli imaš brijeg,dol,kosinu od oko 30-40 stupnjeva pa da vas vidim junaci iz međimurja ravne podravine,slavonije a mi ponekad moramo orati gdje i koza pod ručnom pase .Tu mora najprije:drinkers:radi hrabrosti!!!!Evo da se vidi kakav jarak ostaje nakon odrezanog sa noževima na plugu:
Večina nema tak čisti jarak s crtalima..
Ko si nezna naštelati da mu lijepo reže, badava mu i nož i crtalo
Lako vama ai meni u ravnici a da vas vidim na brdovitom terenu gdje na jednoj parceli imaš brijeg,dol,kosinu od oko 30-40 stupnjeva pa da vas vidim junaci iz međimurja ravne podravine,slavonije a mi ponekad moramo orati gdje i koza pod ručnom pase .Tu mora najprije:drinkers:radi hrabrosti!!!!
Lako vama ai meni u ravnici a da vas vidim na brdovitom terenu gdje na jednoj parceli imaš brijeg,dol,kosinu od oko 30-40 stupnjeva pa da vas vidim junaci iz međimurja ravne podravine,slavonije a mi ponekad moramo orati gdje i koza pod ručnom pase .Tu mora najprije:drinkers:radi hrabrosti!!!!
Slažem se, to je reč!! Dok se mora privikne se!Meni bilo u brdo, pod brdo, pod koso ili ravno meni je tak sve jedno kad orem jer imam svih tih podrucja kod sebe i naviknut sam na sve i nemoras biti lud da bi to mogo orat jednostavno se naviknes i vi koji niste orali na takvom podrucju brzo bi ste se priviknuli!!!!!!
dok oreš po zagorju onda se spuštaš dolje z brega i onda ide ovak na stran jako se nebi osudil iči orat ipak.. sad opet dolazimo do tinekovog slučaja..kak on dolje z brega more sa 35 ks vuč 60 cm a ovdje kod meneu ravnici o tome more samo maštati