Šanana pare nisu problem, para se nema. Po tvome pisanju dosad sam skužil da imate srednje teške zemlje pa zato pitam. Gle ja da sam na tvome mjestu bi si za prvu silu kupil za nekih 700-800€ dve glave okretača 14cola, ima ih po sloveniji malo more. Pajdo si je na prolječe dovlekel za 250€ mehaničkog okretača za svoj imt560 i rekel je da se preporodil, veli da je nasprem ravnjaka milina za orati. Plug je neki stari švaba ali je visoki, uščuvani ima predplužnjake i baš solidno okreče brazdu.
Sent from my move 2 using Tapatalk 2
Ma imamo svakakve zemlje, no večinom je to dosta lagana zemlja, no ima i nešto srednje teške gde ide dobrih 40 ks po brazdi, odnosno traktor 90 ks ima kaj raditi s dve brazde.
Ali obavezno ako bi se uzimalo bil bi to 3 brazde okretač, čak i 2+1 bilo bi još bolje.
Ti malo ozbiljniji poljoprivrednici imaju posla svaki dan malo vise i ne stignu se zafrkavati tu..
Kako koji kolega, kako koji!!
Večina ih je propola, a jedan dobra večina sjedi po birtijama i pije pivu!
Znam ih svakakvih i takvima nije bitno da piskaraju po forumima nego rade da se isčupaju iz govana koja su si stvorili uzimanjem velikih milijunskih kredita.
Njihovo oranje nije vredno spomena jer izgleda svakako zbrda-zdola, no to svejedno rotodrljača il iveliki sjetvospremač poravna i posije se na to i dobro je, nema se tu kaj posebno raspravljati i komentirati u vezi oranja
No zato vjeruj mi nama "manjima" je još nekak i najlakše jer nam banke ne dišu za vratom i ne prijete nam oduzimanjem imovine. Zato imamo još nekakve volje pisati tu po forumu i družiti se.