Neću je izgubiti . ima ona neki šeraf i špica ide nemože ispasti nikako. Ovo mi je najlakša zemlja što imam i priprema se vrlo lako.
Ugl. danas smo još ral uzorali sa 6245 & posavac 2X12 i proxima sa slavoncem 2X12.
I što ćeš sada tu? Čime to pripremiti?
Čestitke na prinovi,ljepo radi plug y):
Nebudi siguran u vezi stope,i moj tata je bio suguran da neće otpast na vogelu pa ju je zaorao,isto ima na šaraf. Ako ju možeš skinut skidaj ju.
Na prvu, ovaj JD i Lemken su ustimani odlicno, ali decki moji nema pluga koji bi ovo lepo zoral.
Ovo je masna, sabita zemlja da je to strasno.
Npr, IMT plug v ovim uvjetima bi napravil tragediju.
Ipak, mislim da je za ovo tlo idealna V&N 430 resetkasta daska.
Tri vure juga nek zapuse na ovo i vec se bu RD s pakerom pri 5 kmh patila.
Stvarno, zlo za obdelati.
Al ovo i rodi, v susi naravno. Uz primjrenu agrotehniku ove zemlje v godinama ko 2011. i 2012. daju 12-13 t po ha suvog zrna ko dobar dan
Slažem se kolega.Razmemo se.
R D je fino išla ali traktor je osjetio, to jest odlučio sam u jednom tragu gotovo pripremit za sjetvu, s time se brzina kretala 3-4km/h
Ostali kolege ovo treba probati nije bilo uzalud potrošene nafte nego u svemu je bitan učinak strojeva a pošto je puhalo stalno nije bilo ni prolivenog znoja
Dalje, nije ni sve u vašoj premrzloj brazdi da se i ovo napravit pa ponekad može ispast i puno bolje.(bez rasprave-molim)