• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

Tu od
14 Kol 2009
Poruka
101
Bilo je o tome priče na fejsu mislim u plodovima zemlje. Na kraju ispalo da je to samo prijedlog zakona. Opet se neki nadobudni oče dokazati sa kojekakvim glupostima. Opet neki kancelarijski miš koji je plug videl samo u Gudovcu.
Jbg morat cete promjenit tehniku.Plug je super stroj al postoji i alternativa koja je malo čupava!
Radim ja bez pluga i to je ziva jebacina na teskom zemljistu!

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nevidim nigdje da se spominje plug, a kamoli oranje..piše obrada tla..i meni je sasvim jasna ta mjera..očito nekima nije..

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Šta to meni nije jasno u obradi tla ? Molim te, pojasni neukom seljaku. Kako da obradim zemlju i pripremim za proljetnu sjetvu bez oranja ?

Tu od
14 Kol 2009
Poruka
101
Drkeljaš gruberom u proljece!

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Ovo je bitno drukčije formulirano nego u Goranovom postu. Oni koji su obvezni poštivati pravila višestruke sukladnosti (ja sam premali i nisam obavezan) bi mogli reči jel 40% previše. Meni, kao laiku, bi bilo logičnije da je 30% (svake treće godine ista kultura u plodoredu). Time se očito potiče sijanje zimskih usjeva, a jeli način najbolji o tome više možete reči vi koji ste obavezni poštivati pravila višestruke sukladnosti.

Goran1987

Novi član
Tu od
26 Kol 2017
Poruka
6
Do koje veličine gospodarstva nije obavezno poštivanje pravila višestruke suglasnosti?

Ja mislim da svi korisnici potpora moraju poštivati taj pravilnik.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
968
Natjerao si me da čitam i ono što sam prvo pročitao da višestruku sglasnost ne moraju poštivati oni koji primaju do 5000 kn potpore godišnje.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Zimska :), moram i ja ta nova pravila procitati da vidim kaj piše
Edit: ako sam dobro shvatio npr. neko gospodarstvo ima upisano 10 ha zemlje i ako su 4 ha od toga npr pod ozimom zitaricom ili lucernom, to gospodarstvo smije izorati te ostale hektare i prije 15.2.?
43c9c82034cbe3d87628602f467d1c9f.jpg
0c05ee051ae5f641818d61f5a18eb4b4.jpg
9f916a772ef0f4cc62e8acfa13b607b0.jpg

Posljednje uređivanje:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Odlično ide oranje.

Mi koliko je suho ne možemo sijati, dio posijali ali upitno šta će od toga biti, zemlja je presuha. Kolega probao zimsku dok čeka kišu za sjetvu pa ne ide, strništa presuha. Gdje su žetveni ostatci na polju još kako tako ide oranje.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Tak je i kod mene bilo kad sam sijao, tek je sad na nekim parcelama jecam niknuo poslije ovih kiša, a sijao sam prije 3 tjedna
Sad mi je zao, bolje da sam sad sijao, sad se ore fenomenalno, a kad sam orao za sjetvu je plug izletao iz brazde i uvratine su mi bile 2 put veće nego inače, opce nije plug ulazio u zemlju

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ovih kisa kod mene nije bilo, tako da je ovakvo oranje za sad znanstvena fantastika za mene. Par litara je palo tako da ni psenica ne nice jednako. Pitanje je oce uopce i niknut.
Dva mjeseca nije bilo postene kise, mozda i vise.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Vjerujem vam, da nije ovo kod nas palo, ni od moje sjetve nebi bilo ništa, sad nice polako
Svaka godina je sve luđa, ili je puno kiše ili je opce nema s vremena na vrijeme

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kod mene nema šanse orati, pala je ogromna količina kiše u zadnjih deset dana.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Kod nas palo u 2tjedna 80l
Prošli tjedan 55l tak da kod nas malo slinavo
Pšenicu jedva posijali i dobro da je pala kiša jel nebi nikla
Ima kolegu kojem nije niklo 40ha repice

Najnoviji postovi