Ako te vuče u jednu od strana znači da plug nije dobro podešen.
Pretpostavljam da oreš sa dvije brazde? Ako da onda treba komplet plug zakrenuti u lijevo ili desno, ovisno dali te vuče u izorano ili u zid brazde. Sa jednobraznim i dvobraznim plugovima je to malo problematično jer sila vuče traktora i pluga nikada nisu poravnate, to se može dobiti samo zakretanjem komplet pluga u jednu stranu.
Vjeruj mi da sam se i ja mučio sa tim u početku kada sam počeo orati, pa sam tek kasnije shvatio da nije isto 1 i 2 brazde i 3 i više brazdi. Baš me kolega zvao da kod njega na Rusu uštimamo 3 brazde i nevjerojatno kako je lakše uštelati 3 brazde jer je otpor pluga na cca. sredini druge daske tako da se može poravnati bez problema, dok je to problem kod 1 i 2 brazde.
E sada, za to štelanje trebaš reći koji je plug pa će vjerojatno netko uskočiti sa pravim odgovorom. Ja ne mogu puno govoriti za plugove jer znam samo za 2 kako ide štimanje, al' ima ovdje iskusnijih ljudi
E da i još nešto što sam ja kod sebe uspio riješiti, ako ti je labav lijevi španer pritegni ga dok je plug u brazdi jer na taj način kada ti se traktor nagne na desno kada ulaziš u brazdu, plug neće ići za traktorom nego će odmah početi orati zadani zahvat. Jer dok ti kreneš zemlja tek treba gurnuti plug u zadani položaj i zato se prave te kifle na početku brazde.
Edit:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=GfuClq1j1dE[/YT]
A vidite ovaj sistem žaba davi rodu... Čak geldam da si napravim neki takav patent, uštediš gorivcuga i vremena
Samo bi ja to više iza tako da zadrlja odmah izorano, tako da nema prva 2 prohoda da nije podrljano, ako komšika ima kuruzu ili nešto...