Jel to negdi u okolici Krapinskih Toplica? Maturovec?Zekan i Vogel protiv ilovače Hrvatskog zagorja View attachment 53878 View attachment 53879 View attachment 53881
Okolica Ivanca( točnije Trakošćan)Jel to negdi u okolici Krapinskih Toplica? Maturovec?
Kak koju zemlju, 1.video je u prvoj, a 2.video u trećoj.ZGseljak, jel teras u trecoj ili u prvoj?
Koliko goriva trosis na ral?
I ja tako radim, doduše 2 njive su mi duže od 50m i taman toliko vise da ne mogu orati od sredine recimo kao knjigu jer bi onda sa desnim plugom visio previše u brazdu. A 3 njive su takve da sa jedne strane ni nemam izlaza i sad mi se tu stvara mali brijeg, zato sam i rekao drugu godinu budem uzeo okretača, da vučem malo zemlju u kontra stranu, odnosno orem sa lijevim plugom, a i brže budem gotov sa prve 2. njive, jer ne budem onda išao u rikverc prazan.Samo mogu sanjati oranje ovak lijepe dugačke njive. Ja svoje orem bez okretanja. 50 m ili manje brže dojdem u rikverc nek da se okrećem, a još je jedan zavrtnik manje.
Kaj imas za plug? Ja imam posavca 2.25...bas sam dns oral kukuruzovinu...jednostavno nisam zadovoljan kak zatrpava...i sad pocel gledati 1x16cola...mislim da bi moralo ljepse ici... a to je samo 10cm uze..Da, ja trosim oko 12 l na ral sa 1x16 i to mi je bas puno, a uvjeti su idealni, traktor ne osjeca pluga.
Orem 1. brzom na 1700 okretaja.
Za ral mi treba oko 3.5 sati.
Ja sam mislil da ti manje potrosis na ral posto je ipak veci radni zahvat.