davor22
Član
- Tu od
- 24 Lis 2009
- Poruka
- 699
kolega mi sad opterečujemo zadnji kraj traktora
de mi objasni kako se NE OPTEREČUJE zadnji kraj traktora ako se ušpana hidraulikom u rudu
kolega mi sad opterečujemo zadnji kraj traktora
de mi objasni kako se NE OPTEREČUJE zadnji kraj traktora ako se ušpana hidraulikom u rudu
na ruke od hidraulike staviš polugu i s dizanjem hidraulike,tj.ruka španaš u rudo i s time stišćeš traktor
-ne kužim šta ti crtaš
.. ja imam 3340 to je potpuno isti zetor ko tvoj samo nova verzija i kad jednoosovinku natovarim 5-5.5T na uzbrdici ga moram prebacivat iz pete u četvrtu
dobro ovo za točke ,a što ovaj post kod tinde u temi ne valja, a ovo sa rudom i ti radiš pa je onda to dobro. a ovaj što je zapeo sa zetorom nije morao kući po utege nego ga je mogao neko povuć kao što su i napravili kad je zapeo i još nešto ti očito nisi nikad vozio zetora pa neznaš da je 5 brzina samo za po ravnom i to sa lakšim teretom a ne za uzbrdice
onaj sa zetorom je mozda mogao podici poteznicu, pritisnut se hidraulikom, veci zalet i jos cudo stvari. svi smo pametni dok sastrane gledamo :roll:
ali ima puno vise rijesenja a ne samo utezi u felgama.
Misliš na krtovince? :mrgreen::lol:ee krivi odgovor..možda za tog 3340..vozil sam ih malo više..7211 i đubretaljka 4t sa nastavcima puna kuruze..5 i gas..svaki brijeg je bil moj..
u toj đubretarki sigurno nije bilo više od 5T, još ako je bio u klipu a koliko ja znam 7211 ima 70ks i 2,5T a moj zetor 45ks i 3T, a uz ovo brdo o kojem ja pričam nebi ni taj tvoj uzašao u 5 brzini jer ja svoga nekad moram prebacit u 3. brzinu.
Brdo ima 1kilometar i 4% uspona a zadnjih 200metara brda je 7-8% uspon
u pravu je fric nema stiskanja sa polugama hidraulike taj tvoj sistem visokog kopčanja je recimo dobar kad treba krenut iz mjesta pa se traktor na neki način potkopava pod rudo jer kada krene vuć ona ga stišće prema dolje ali će se na manjem traktor događati da što više kopćaš rudu u zrak ako nema snage on će se dizat na zadnje kotače ali ja i dalje ostajem pri tome da su uzeti u felgama najbolji jer traktor ima veću vučnu silu i cestom dok to kod tog sistema nije baš izraženo
ovo za stiskanje rude polugama je najveća glupost koju sam čuo pa ne radito to valjda pa nije ruda jaka ko osovina da se stišće kad pukne onda će bit bolje da sam ostao zaglavljen nego što sam slomio rudu
pa koji vi uspon imate tu traktor ima posla dok sam izađe ali mi nešto previše 15% pa to je na 100metara 15metara visinske razlike