@bobo
Daj reci ko pljuje po kamionskim prikolicma , odkvotaj ga točno , da mu ja bukvicu pročitam
@Čugi
Ne znam da li ima uopče toliko velika Tehnostroj prikolica ?
Nije bitno da to bude Tehnostroj , nju sam uzeo iz razloga što je kvalitetna kiper prikolica namjenjena za poljoprivrednike za razliku od tih kamionskih koje bobo spominje , one su pak u nedostatku jer su od starta pravljene za druge stvari , fali im opreme koju onda moraš sam izraditi .
Ova kamionska je bila troosovinska i trostrani kiper . Njen največi nedostatak kao i mase drugih kamionskih prikolica je upravo njena veličina . Treba velika mrcina od traktora da se to po polju vuče . Nedostatak je i taj što je sa njom malo teže skretati u polju , traktor ide jednom putanjom pri skretanju , prednja osovina od prikolice reže tik pored traktorskog traga svoj trag ( to još ide nekako ) a onda dolazi najteži dio - zadnje dvije osovine . Na zadnjim osovinama je veliki dio tereta i pri skretanju u polju trag kotača zadnje osovine pravi sasvim novi trag i upravo zato je potrebna velika snaga traktora . Dosta puta mi se dogodilo da i na relativno suhom terenu bude upitno upravo to skretnje na njivi ako je prikolica puna tereta . Jednom sam ju zaglavio i to pošteno , četiri stroja su ju izvlačila samo zato što joj je rudo bilo pod blagim kutom , znači bila je skretala .
Sve u svemu ja nemam ništa protiv kamionskih prikolica , nisam niti rekao da imam nego sam rekao da je poljoprivredna prikolica uvijek u prednosti jer mi nismo špediteri na asfaltu , mi smo poljoprivrednici .
Od traktorskih prikolica osobno mi najbolje odgovara tandemka , ona je kao stvorena za poljoprivredu i tu se niti jedna kamionska ne može mjeriti sa njom . To je druga dimenzija poljoprivrednog transporta . Kod nas ih ima jako puno , u selu nekoliko . Jedan seljanjin ima tri Zmaj tandem prikolice , stare kao biblija , razdrndane ali idu i sa njima nigdje nečeš zapasti .