U
USRO
Guest
ali si stranac :rolfer: to ti izgleda ne razumiješ , stranac
Da li se ti osjecas kao stranac, obzirom da si iz BiH i pises po HR forumu??
ali si stranac :rolfer: to ti izgleda ne razumiješ , stranac
I? da možda nećeš ti da mi zabraniš da pišem :lol: ovdje smo da razmijenimo mišljenja i znanja i poželjno je da bude što više ljudi iz što više različitih sredina rayer:Da li se ti osjecas kao stranac, obzirom da si iz BiH i pises po HR forumu??
I?Kakve to veze ima sa mojim pitanjem i sa ovom temom, da si imao potrebu to napisati?da možda nećeš ti da mi zabraniš da pišem :lol:
Nisi mi odgovorio na pitanje. Pises strane rijeci poput "hljeba....", a svejedno se ne osjecas kao stranac. Zasto bi se netko osjecao stranac u D? Stvar je samo u glavi. Slazes li se sada samnom?!ovdje smo da razmijenimo mišljenja i znanja i poželjno je da bude što više ljudi iz što više različitih sredina rayer:
Stvarno sam se nasmijao, ali molim te da mi odogovris na par pitanja, vidim i ginekolog si, primas virmane i tj. poslovan si covjek itd. nego te tvoje stanove i poslovne prostore, kome ih prodajes tj. tko ih kupuje, znam reces ljudi iz HR, fino, a koliko posto place od recimo prosvetnog radnika(valdja oni imaju neku jacu placu jer su skolovani)ide za odplatu tog stana, na koliko godina?Pozna , ja jesam zivio u proslosti ali zivim i danas, ako smatras da sam ogranicen zasto mi to ne kazes otvoreno a ne ovako uvijeno , ne razumijes ovo , nisi naucio ono. Ja sam u Njemackoj boravio desetak puta po nekoliko dana, a da nisam bio primoran nebih me Njemacka vidjela vec drugi put ! Ako je vec toliko dobro u njemackoj kad tece med i mlijeko zasto njemci recimo ne puse nego samo na godisnjim odmorima kad mogu kupiti jeftiniju cigaretu .
Ja njemce znam jako dobro a na svabicama sam mogao doktorirati ginekologiju da sem bio malo ambiciozniji .
Sto se godisnjih odmora tice ja sam na moru jedanajest mjeseci u godini a mjesec dana u planini na snijegu, koji njemac sebi to moze priustiti reci mi molim te.
Sto se tice stanova imam ja dva stana i poslovni prostor za prodati pa ako te zanima javi se da se dogovorimo samo sad vise ne prodajemo u DM nego u euricima !
Stvarno sam se nasmijao, ali molim te da mi odogovris na par pitanja, vidim i ginekolog si, primas virmane i tj. poslovan si covjek itd. nego te tvoje stanove i poslovne prostore, kome ih prodajes tj. tko ih kupuje, znam reces ljudi iz HR, fino, a koliko posto place od recimo prosvetnog radnika(valdja oni imaju neku jacu placu jer su skolovani)ide za odplatu tog stana, na koliko godina?
Kada prica te o kucama, spomenite malo noviju povjest koja se malo poigrala sa nama(barem sa mojom obitelji) ta kod a te iste kuce ne mogu koristi jer nisu bile dovoljno cvrte da prezive tu istu noviju povjest, prisilno useljne u iste i td.
Spominje te vlastite kuce-stanove, da ali spomenite i poklonjene( odkulpljene po simbolicnim cjenama po tadasnjem zakonu), ali spomenite i kuce novije koje su sagradili danasnji tridesetogidisnajci, spomenite koliko kvadrata po clanu obitelji tu mislim da jedan stan koriti dvije ili vise generacija.
Eto potvrdilo se da su ti Nijemci stvarno disciplinovani , puse dok su u HR a odviknu se kada se vrate u D, daj da im uzmemo recept, mnogi bi se tako zelili brzo odvici.
Kazes primoran, steta, da si vise put bio, netko bi ti rekao da ti Nijemci pored HR vise odu na druge destinacije gdej avionom brze stignu nego da se voze svojim automobilima
Nego daj pikni o kakvom se to stanu radi, mozda i tu ima interesenataUpravo ovih dana me salijece jedan talijan za jedan stan pokusavajuci skinuti cijenu sto se naravno nece desiti, bez veike potrebe onaj tko je zaradio i kupio nesto isto nece dati u bescijenje.
Bas me nesto zanima kako se zove grad u kojem ljetuje 140 radnika?poznavao sam jednog tvornicara koji je zaposljavao 140 ljudi u Hamburgu u principu dusa od covjeka , medjutim isti taj nije htio ljetovati niti u istom gradu gdje ljetuju njegovi radnici i oni njemci koji su iz nize klase
Nadasve da su niza klasa, pa on je gazda. Zar da ih gleda i na godisnjem?
Recimo da su u HR, siptari, bugari, rumunji, bosanci..isto jeftinija radna snaga.I na kraju bih zamolio ove kao usro da mi objasne kad je sve tako ljepo gore, kako to da njemac koji na istom radnom mjestu kao hrvat s 40 % manje ucinka dobije 30 % vecu placu od hrvata dali to znaci da da se u njemackoj rad ne placa po ucinku nego po nacionalnom kljucu ili je mozda stvar u tome da hrvatu nije neophodan auto, voce na stolu i mnoge druge stvari, te dali vas kao ljude to ne smeta da vas neko ocito podcijenjuje dok istom tom stvarate i pridonosite njegovom bogatstvu
Drugi je par rukavica sto ti mislis da radis za njega, kada pocnes razmisljati da radis za sebe, onda te netko moze shvacati za ozbiljno.
Suljos , krivo si procitao nisam ginekolog ali mogu pogledati toliko gadjiv nisam. Sto se tice stanova i poslovnih prostora, ja nisam niti proizvodjac niti preprodavac nekretnina ja sam samo u vrijeme kad se moglo vise zadariti nego sto se trosilo investirao u nekretnine pa iz tog razloga danas imam nesto za prodati te tako malo lakse premostiti krizu u drustvu i docekati bolja vremena , a prodajem bilo kome ko dodje s odredjenom svotom , ne zanima me dali je lovu uzeo na lopati ili peru to nije moja briga.
Upravo ovih dana me salijece jedan talijan za jedan stan pokusavajuci skinuti cijenu sto se naravno nece desiti, bez veike potrebe onaj tko je zaradio i kupio nesto isto nece dati u bescijenje.
Sto se tice manje cvrstih kuca, tu ima jedna caka ako si u kuci makar da je od kartona nece se raspasti a ako napustis kucu i ona od kamena se vremenom urusi .
Ja sam rekao da sam bio primoran otici u Njemacku, razlika izmedju svabe gore i ovdje je kao nebo i zemlja koliko su gore veliki toliko su kod nas mali , poznavao sam jednog tvornicara koji je zaposljavao 140 ljudi u Hamburgu u principu dusa od covjeka , medjutim isti taj nije htio ljetovati niti u istom gradu gdje ljetuju njegovi radnici i oni njemci koji su iz nize klase, pa tako da se razumijemo do kraja , njemci meni niti malo ne smetaju kao gosti na nasoj lijepoj obali ali i te kako smetaju kao gazde i gonici robova.
I na kraju bih zamolio ove kao usro da mi objasne kad je sve tako ljepo gore, kako to da njemac koji na istom radnom mjestu kao hrvat s 40 % manje ucinka dobije 30 % vecu placu od hrvata dali to znaci da da se u njemackoj rad ne placa po ucinku nego po nacionalnom kljucu ili je mozda stvar u tome da hrvatu nije neophodan auto, voce na stolu i mnoge druge stvari, te dali vas kao ljude to ne smeta da vas neko ocito podcijenjuje dok istom tom stvarate i pridonosite njegovom bogatstvu .
O vo da u svabiji 30% stranci imaju manju placu je za nepovjerovat
Kak ste se uspjeli posvađati bez mene :lol: