karla
Član
- Tu od
- 20 Ruj 2008
- Poruka
- 536
U ponudi je sve od lješnjaka, lješnjak u ljusci, čista jezgra, prženi, upakirano iliIskreno nisam pitao. Budem naspomenio, ali ja o ljesnjaku ne znam nista... Šta nudim?
rinfuza.
U ponudi je sve od lješnjaka, lješnjak u ljusci, čista jezgra, prženi, upakirano iliIskreno nisam pitao. Budem naspomenio, ali ja o ljesnjaku ne znam nista... Šta nudim?
daj nemoj me plašit da se lješnjak nemože prodat!? pa ja sam mislio podići oko 8haU ponudi je sve od lješnjaka, lješnjak u ljusci, čista jezgra, prženi, upakirano ili
rinfuza.
Dali to ide preko tebe,ili si ti samo upućen u to sa poslom sa njima ili kako?
U ponudi je sve od lješnjaka, lješnjak u ljusci, čista jezgra, prženi, upakirano ili
rinfuza.
daj nemoj me plašit da se lješnjak nemože prodat!? pa ja sam mislio podići oko 8ha
Evo kakva je situacija gore; izvozna cijena gnojiva, FCO skladište proizvođača sa ukrcajem robe i izvoznim carinjenjem (moji troškovi: transport, uvozno carinjenje, distirbucija, marža....):nije to samo bijelo ulje,tu su i gnojiva i zastita i sve bar duplo jeftinije,moza poslje zime i ja otidem gore i nakupujem si sve sta mi treba....
Hoće li ulazak u europsku uniju imati za posljedicu da će mali vočari propasti a ostati samo veliki?
Kolika će biti granična površina ispod koje se neće isplatiti raditi?
Ajde da čujemo, što tko misli.
Pozdrav
nebih želio nekoga povrijediti ali meni se drugu godinu zaredom događa da mi nedostaje šljive koliko mogu na malo prodati,zovu me i kupci i prekupci,idem na kvalitetu i držim najvišu cijenu na tržnici,mislim da slično radi i breskvar i nema problema sa prodajom
imam 3 ha voćnjaka-sve šlljive,u mirovini samAjkula brojke su takve kakve jesu, sada kako ih tko tumači to je drugo.
No, stvar je takva da i tamo "mali" odnosno mali obiteljski biznisi nestaju, osim čisto ekonomskih razloga je još taj demografski, ljudi imaju po jedno dvoje djete, ako je žensko tu su već male šanse da će mala nastaviti u tom smijeru, a ako je muško i ode u neke druge vode opet ništa, to je tako. Inače se u potpunosti slažem s tobom da ovdje ljudi djecu tjeraju od zemlje, što ni nečudi na kraju krajeva.
Zvoniš pratim dosta tvoje postove na šljivarstvu, i vidim da radiš profesionlno, reci mi molim te koliko zemlje ti je u vočarskoj funkciji čisto me zanima s koliko raspolaže jedan uspješni vočar i da li ti je to dodatni posao ili osnovni.