dobro vam jutro ovčari, nije me malo duže bilo jer je bilo posla za popijditi, nisam prelistavo temu u rikverc jer sam odmah našao zanimljivosti pa da podijelim svoje skromno iskustvo
Naime što se tiče monila 5%-nog ovo oko plodnosti sam sad pročitao po prvi put ali ja ga koristim več dugo dugo i moram priznati da uopče nisam primjetio problem oko plodnosti ovna ili ovaca, davam ga sad 3. ovnu i vidim da več udarnički radi svoj posao, imam u stadu nekoliko ženki koje nisu moje ali su dopeljane na sex party i ovome nikad dosta-eh kad bih i ja mogao tako sa svojom boljom polovicom
rayer:...ponajprije ovo pišem jer ja rezultate brojim u prodanoj janjadi u odnosu na broj odraslih ženki:!:
ostavio sam 3 cure kao podmladak pa mi sad muka odvajati ih od stada jer bude beke a i nije ih "puno" pa ču riskirati i ostaviti ih u stadu uz dodatnu prehranu i to je to, a vidim i poticaj se spominje (popidio sam-5 dana sam to riješavo)
ali što se tiče ovci sve bilo u redu-nešto razdužio nešto novo markiro i tako da sam za 1 ovcu napredniji:toimonster: ali koliko sam uspio čuti a vezano za poticaj na ovce da koliko ih prijaviš ove godine toliko če ti priznavati i iduče 2g bez obzira na markiranje jer ne mogu se sad sijetiti kako su točno nazvali taj period:madmana: uglavnom koliko sad prijaviš toliko če ti priznavati narednih 2-3 g. bez obzira na povečanje stada
a zato savijet pošto se to još riješava ovaj tijedan samo markirajte što više jer malo veterinara zna odrediti koliko je ovca stara a isto tako i ekipa iz selekcije:butthead: , markice na sve što ostaje pa nek i mi maleni malo ukrademo državi ove godine jer su oni nas okrali več unaprijed 2-3 godine:!: