Rekel ti je puknuti to treba rastaviti do vijaka .Pa nemam pojma jel je puknuta on je to ovako pogledao i rekao sigurno je puknuta, sve mi je jasno previse ce sve ovo kostat ali jbg. svaka skola kosta pa tako i ova,samo mi je zao sta cu na kraju ulupat pun kufer para a imat cu traktor 50 godina star bez dvostepenog kvacila spera mi i nije toliko bitna....
Poslušaj Puknutog i mal buš traktor za idučih 20 godinaPa nemam pojma jel je puknuta on je to ovako pogledao i rekao sigurno je puknuta, sve mi je jasno previse ce sve ovo kostat ali jbg. svaka skola kosta pa tako i ova,samo mi je zao sta cu na kraju ulupat pun kufer para a imat cu traktor 50 godina star bez dvostepenog kvacila spera mi i nije toliko bitna....
Nadam se da si uzel i napinjač novi, a ako nisi samo mu dobro provjerite one zubiče jer ako je loše da nebi bilo ......Membrana ac pumpe,ventili usisni i ispusni,vodice nisam uzimao dobre su stare,kosuljica silindra,klip, karike,cahura klipnjace,leteci i stabilni lezajevi,semering radilice prednji i zanji,semering prikljucka bosh pumpe,lanac razvoda,garnitura brtvi,pokazivac temperature i termostat,klizac lanca bakelitni,ventil pritiska ulja,lamela,auspuh, to sam danas kupio u Masiva Bjelovar djelovi su srpski osim kosuljica cilindra i lamela je turska, ceh je bio 2200 kuna... obrada glave, radilice, i bloka je 1600 kuna jos moram kupit druk lager kocnice i jos nekih sitnica ....racunao sam izacic e me oko 12000 kuna sve!
Kupio sam bosh pumpu i glavu motora to sam zaboravio rec polovno oboje...
Hmmmm, najprije daješ stručne savjete, a onda postavljaš pitanja :scratchležajeve leteće i glavne, koje si uzeo, preporuka je od one tvornice iz futoga.......
ako te sve sa traktorom izađe 12000kn, onda to i nije puno, jer za te novce možeš uzeti traktor i sređivati......
a španer lanca je max 100kn, pa kada sve radiš, to je sitnica......
sad pitanje za majstore, ako pukne lanac jel bi dobili ventili, jel dohvate klipove????
Hmmmm, najprije daješ stručne savjete, a onda postavljaš pitanja :scratch
Lanac skoro nikad ne pukne nego u večini slučajeva preskoči i onda normalno da malo porazgovaraju.
A svrha bregaste? :rolfer:pa gle, nisam nikada to doživio, na niti jednom stoju,autu......jer na nekima, ako pukne, ventili neće udariti u klip.....što je loše u mom pitanju????
imat ćeš pravi stroj, u to nesumnjam......:supz:
ja bi trebao mjenjati lanac, čuje se......koliko si ga platio, možda odem kupiti u srbiju, jer moram i kardan kupiti......
jel lančanike nečeš mjenjati????
Vodena obavezno gusena, to ti je valjda jasno, 250 kn.njih sam nabavio vec od prije nisam ih danas kupio... ma sve sam kupio novo osim kilera vj cu i vodenu uzet lanac ti je oko 100 ili 150 kuna...
samo je uljna pumpa stara, vidjet cemo sta cu imat nista ne vjerujem dok ga ne upalim!
trebao bi broj od druk lezaja ako ima netko nemam uzorak kod sebe a isao bi u trgovinu jednu pitat jel imaju?