Re: paprika
Evo za obojicu-na glavnoj grani rastu zaperci-to je ono što iz svakoga koljena raste-a raste jedan list,pup i grančica.U prvom koljenu te grančice raste pup.I opet dakle imamo u koljenu pup i list.Ostaviš taj pup i taj list,i još jedan list na grančici,a možeš i dva.Tako da na zaperku imaš jedan pup i dva ili tri lista-Po volji i po vlastitoj odluci i procjeni potrebe biljke.List stvara hranu koja hrani i biljku i plod.U zaperku će ponekad plod ostati,a nekada će ga biljka odbaciti.Bez visoke tehnologije proizvodnje na to mi teško možemo utjecati.Zato @dane001 ništa nemoj od pupova zakidati,biljka će si sama regulirati što može podnjeti.Pogotovo sada kada su temperature idealne u plasteniku,paprike duraju bez problema,nema velikih oscilacija temperature niti šokova.Neka daju maksimum što mogu.Gledam svoje,ima ih po desetak dolje ,neke spremne za berbu,na prva tri koljena,a gore se naredale još po tri već veličine oraha koje će svakako ostati jer tako velike biljka više ne odbacuje kako bi mogla ishraniti ono dolje.Dakle-pusti ih da rade same što im treba.
Ja sam u utorak počela sa berbom,i to u plasteniku koji sam sadila dva tjedna kasnije od prvog,ali druga sorta.Da sam zamjenila sorte ove bih godine imala najraniju berbu do sada vjerojatno oko petnaestog.,Ali eto nisam.Tako je to u životu kada ti zašteka u glavi.Ma nije mi,imala sam ja u planu posaditi i drugi plastenik odmah slijedećih dana,ali je došla ona hladnoća a u novom plasteniku nemam grijanje pa se nisam usudila saditi.Tako to ispadne ponekada.Pa sam kasnila dva tjedna.