temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
S....o me IDS..:.
Bez prostačenja molim
Bez prostačenja molim
Posljednje uređivanje od moderatora:
Moram papriku kupiti pa da pitam one koji nešt znaju.
Vedranu sadim godinama i dobra ja. Ali sam ove godine uzela i nešto Irene,to je ista kuća,i posadila je naravno kraj Vedrane.I bilo je to sve lijepo i krasno,rasla Irene bez problema i pokazala se bolja od Vedrane po habitusu i po težini ploda, debljini perikarpa.Međutim,ono što mene buni je to što ona nije radila nove plodove dugo nakon zametanja onih četiri,pet,šest - kako koja stabljika - jednostavno je stala i hranila te,i nije čak niti otvarala pupove dok se nije skoro pobralo zmetnutnda se događalo da je bilo stabljika na kojima nisam imala neko vrijeme šta brati.Znamo kako to ide - cvijet, zametnuto, plod za brati......tridesetak dana.Ajd, ne baš trideset, jer ima cvijetova na vrhu,ali sve mi ona nekako kasnila u odnosu na Vedranu. I sad se ja pitam jesam li ja nešto zeznula pa njoj nije pasalo,ali u istom plasteniku pod istim uzgojnim uvjetima je bila i Vedrana i na njoj je uvijek bilo i malih plodova ,baš kontinuirano. Samo ono što sam nakon toliko godina skužila - nešto su oni sa njom u sjemenarstvu zeznuli - nema ona više tako debeli perikarp ko što je imala prvih godina - ili je to samo moja kriva procjena? Ali razlika u perikarpu vedrane i Irene,uzgajane u ustim uvjetima,u istom plasteniku,red do reda je bila jasno izražena.
Ima li netko kakvo slični iskustvo sa Irene? Bilo kakvu informaciju? Mislila sam Mentu zamijeniti sa njom,puno je niža, ima kraće internodije, a plodovi su iste boje.Ali me ta stagnacija nešt dira i neznam šta napraviti.
Nešt sada mislim - da sam je možda forsirala sa dušikom? Jer ona je totalno stala u porastu kada je intenzivno hranila plodove.
evo ga, čupa se paprika, danas, uz budno oko našeg ljubimca i čuvara Garija.
treba zemlju na vrijeme spremiti za sjetvu i sadnju blitve,špinata i salate odmah iza Nove godine