cabage
Aktivni član
- Tu od
- 1 Ožu 2008
- Poruka
- 2,462
Ja sam isto sijao u svašta, stender, tref, brill, klasman, floragard i td. Uglavnom situacija je da što više crnog i što manje bijelog treseta u supstratu to je supstrat bolji. Ja u svaki tak i tak stavljam trianum i osmocote start i tada je skoro svaki pa dobar. Bitno je za ljetnih mjeseci da se ne isušuje pola sata nakon što zaliješ flance. Recimo više nikad ne bih uzeo brill i tref, pa čak ni stender. Već 4-5 godina sijem isključivo u floragard i jako sam zadovoljan. Lani sam dobio jednu vreću, nekakve žute boje, nikad čuo. Žali bože tih 20 kontejnera flanaca.
Tu kod mene u selu ima čovjek koji pravi supstrat i kaže da napravi točno onakav kakav naručiš, e sad.... ja nisam nijednom probao, a stalno planiram pa zaboravim naručiti, pa kad mi treba on nema pripremljen i onda odletim i uzmem ono što stalno uzimam. Uglavnom on radi jako puno sadnica cvijeća i kaže da sav supstrat za sebe radi sam, cvijeće koliko vidim mu je jako dobro...
Inače, jel tko radio od vas baburu Beladonu, budem ove godine stavio jedan plastenik za probu, da vidim kakva će biti. Bit će i jedan nove mente i ostalo vedrana, čisto da vidim usporedbu u poslu i prinosu.
Tu kod mene u selu ima čovjek koji pravi supstrat i kaže da napravi točno onakav kakav naručiš, e sad.... ja nisam nijednom probao, a stalno planiram pa zaboravim naručiti, pa kad mi treba on nema pripremljen i onda odletim i uzmem ono što stalno uzimam. Uglavnom on radi jako puno sadnica cvijeća i kaže da sav supstrat za sebe radi sam, cvijeće koliko vidim mu je jako dobro...
Inače, jel tko radio od vas baburu Beladonu, budem ove godine stavio jedan plastenik za probu, da vidim kakva će biti. Bit će i jedan nove mente i ostalo vedrana, čisto da vidim usporedbu u poslu i prinosu.