I ja miješam dehidrirano, ali ja to od oka - kolko mi se čini da je dosta, jedom sam samo predozirala pa sam pedeset kontejnera morala presađivati pod hitno.Ali ne zbog dehidriranog nego sam i vodotopivo izmješala prejaku dozu.
Inače,sada sam prvi puta uzela vreču dehidriranog sa guanom i dodanim npk - ne drži me za riječ, ali mislim da je u pitanju 3/6/12 ili malo jačoj fornulaciji. vreća 25 kuna 160 kuna.
Ali brus - drek na šibici.
Govorim ja stalno na forumu da je to dehidrirano d na šibici.
Ja sam to ne samo umiješala onako pošteno nego sam navlažila i premiješala tako da se raspalo,razmrvilo.I onda je nakon nekoliko dana počeo proces mineralizacije.Lijepo se vidjelo kako su se napravile one paučinaste niti......Osim toga sam pola kante toga namočola i svakodnevno odlijevam vodu i miješam je sa ovom sa kojom zalijevam flance. I šta vidim - nedostaje dušika.Sada budem morala dodati dušik, jer smo bledunjavi. A u normalnom pilećem gnoju dušika ima ajmeeee- Znam o čemu pričam jer tolko gnoja pilečega svoježeg kolko sam ja koristila u sve ovo vrijeme cijeli forum skupa nije premetao preko ruku.
Rezime - peletirano dehidrirano gnojivo je porez na bedake i ako imaš ikakav drugi izbor bježi od njega.
Za presadnice je dobro uz pomoć sa strane - prvenstveno treba dodati dušika - ali neće izdržati svih šest tjedana, pa ja svake godine po flancima rasijem u dva navrata vodotopivo koje inače koristim u kpk - tu treba paziti sa se rasijava po suhim flancima i da se dobro ispere sa listova jer su moguće inače ožegotine.a to grdo izgleda onda. Ali u roku par dana porast im je takav ko da im je netko pod guzu potkuril, a dobe tamnozelenu boju ko da si ih ofarbal.
A šta ćeš,i mene nerviraju svi ti skupi preparati za ovo i za ono, pa ja uvijek nešto iskemijam što je za par kuna. Sada se grizem što sam na guano pala,ž ulja me tih 160 kuna,a za 60 sam mogla isto tako kupiti vreću običnog dehidriranog peletiranog. Ali me već par godina vuče to ,vuče da probam....i sad me navuklo. Bolje da sam za tih sto bačenih kuna otišla sa mužem na ručak dva puta u radnički restoran. Nek me netko klepne po glavi,
Jesam sve rekla? Valjda.
@emtac, i slijepa koka zrno nađe.......drugi tjedan idem u hungariju, budem ti pogledala ono.