Zna li neko koje su kriticne temeperature vazduha za papriku? Najavljuju hladan vikend, pa da nesto cinim, jer je rasad iznesen u plastenik i posadjen prije par dana
@laca022
Sjeme jos nije stiglo. Sad i kad stigne nema smisla da ga sejem, jer sam probio sve rokove. Ja sam posejao oko 1500 sjemenki Palanackog cuda i oko 3500 Slonovog uva.Trebao si to drugacije organizovati. Kad ce mi stici ta paprika za berbu, cak i da je danas posejem, a jos je nisam ni dobio.
Organizovacemo da ti nekako doturim rasad u maju.Ti dodjes do pavlovica mosta.
laca022 daj mi reci koje gnojivo koristite? Ja sam danas rastepo od zorke Nutriveg 10-10-20 tonu po hektaru. Nisam do sada radio s njim. Za usporedbu ću imati i Turbo K od haife u istoj količini na istoj parceli. Inače vrijedi da klor nebi smio pod papriku, ja sam radio istovremeno sa kalij-sulfatom, kalij-nitratom i kalij-kloridom i nikakve razlike u prinosu nisam vidio.
Najbolje je uzeti Rusku 16:16:16 na hektar ide oko 600kg + 150 kg Urea,ja sam prosle godine uzeo Kutinu 15:15:15 i Vukovarsku neznam kako se zove i super su bili rezultati.
Kada se razvuku trake baci se po trakama jedno 200kg KAN-a
KAN se baca jos jednom kada plodovi budu velicine oraha.To je to ste se vestackog djubriva tice.
Vodotopiva djubriva:
Treci dan posle sadnje pustim Fosvor + Rotex za ukorenjavanje
Deseti dan pustam Kalcinit 50kg,Sedamnaesti dan pustam kalcinit 50kg Dvadeset prvi dan pustam kalcinit 50kg.Posle Pustim jos par puta Skocovo 20:20:20 50kg.U prvih mesec dana takodje pustim kroz sistem dva puta po 25kg ciste uree paprika od ovoga poleti.
Folijarno:
1.Bakarni krec pa ponovo 2.bakarni krec,cim pocne da cveta prekida se sa bakrom
3.Antrakol +Fastac za bubu +Wuksal Kalcijum
4.Antrakol + Fastac za bubu+Wksal Kalcijum
5.Folio Gold+Nurel za bubu+Vuksal Super + Bioplex
6.Folio Gold+ Nurel za Bubu+ Wuksal Super + Slavol
7.Coragen pa posle sedam dana Coragen ovo je mozda i najvaznije prskanje jer sprecava pojavu crva u paprici Vreme primene je kada se na kukuruzu primeti metlica.Sva prskanja se rade u razmaku od 12 dana ako pada puno kise onda na 7-8 dana
Mi jos obavezno dva puta spartamo papriku jer je koren paprike plitak i treba mu puno vazduha.Ko ne sparta taj ne moze ni da ocekuje velike prinose.
U jesen ili prolece razbacim 30tona stajnjaka ali uvek razbacujem stajnjak koji je star 1-2 dve godine koji je prakticno vec humus.
Zna li neko koje su kriticne temeperature vazduha za papriku? Najavljuju hladan vikend, pa da nesto cinim, jer je rasad iznesen u plastenik i posadjen prije par dana.
Pa bitno je da ne bude ispod -2 i da ta temparatura ne traje dugo.Moj ti je savet da ubacis male kalorifere u svaki plastenik.
A je li uopće nekome stiglo sjeme kome je poslao.?
Stjepanović, daj šuti, ja sam prekjučer posijala dvije tisuće - zeznula sam nicanje pa sam morala presijavati. Nemoj mi govoriti da neće stići u berbu, kaj budem onda.
Laca je i meni poslao sjemenke, nadam se, obečao je - ja ću, ako stignu posijati kako god bude, jako me zanima kakve budu paprike ispale, taman da i ne stignu pocrvenjeti.
Ako je dečko ozbiljan, budemo nešto naučili od njega i budemo mu zahvalni.
Meni su rovci unistili dobar deo rasada koji sam sejao na jastuke iako sam potrosio 8g preparata protiv rovaca pojeli su dosta semena i dosta su podrovali niknutu papriku.
Malo je redje nikla ali ce rasad biti boli nego kontejnerski.
Ja sam prosle godine rasadjivao 22 maja i 1 juna i opet je stigla u isto vreme.
Kontejneri sam mojim semenom su nikli odavno i to 99,99%
Kontejneri sa Ljubovim dlanom i palanackim cudom su nikli oko 70% i 7 dana posle mog semena
Kontejneri sa slonovim uhom su nikli oko 50% ali jos uvek nicu.
Poslao sam ti seme cim si mi poslala adresu.Stjepanovicu 1988 cu dati rasad pa neka vam on prenese utiske on mi je najblizi.Ili ako neko bude polovinom maja u srbiji moze a skrene po rasad.
Kakve su cene paprike kod vas i kome i gde je prodajete???
Kod nas su zadnjih par godina iste 0,40eura-0,70eura sve prodajemo u dvoristu Rifuzno,kutije od banana ili u gajbice se pakuje.