Tvoja paprika je daleko od vrhunske...da kod vas postoje ikakve kontrole na pesticide,mogla bi jedino završiti kao kompost,eventualno za ishranu stoke...
Žalosno je što ista dolazi i na police naših dućana i štandove naših tržnica,što je još jedan dokaz da smo mi čistilište za europsko smeće...ista stvar je svake godine sa jabukama,jagodama,rajčicama itd...
Svaka paprika će se savršeno ukorijeniti i neće otići u visinu u tako gustom sklopu jedino ako je nafilana regulatorima rasta i uopće me ne bi začudilo da i njih koristiš u uzgoju,pored svih ostalih pesticida koje si nabrojao...
Evo ga opet kvazi strucnjak
Vi ste u EU i sva nasa paprika ode tamo bas zato sto je manje tretirana sto je zdravija i sto je zemlja plodnija pa ne moramo puno dodavati vec paprika uzima prirodna hraniva iz zemljista.
A ti to pises jer znas sta sve dodajes i cime prskas.
Mislim da 90% ljudi u mom selu ne zna sta su regulatori rasta ni kako deluju a ostalih 10% mozda su samo culi za to.
Ja znam sta su jer sam hemicar i znam da nemogu se primeniti u paprici a zasto se ne mogu primeniti ja znam a ti ne znas.Ali ako mislis da mogu ti slobodno koristi srecno ti bilo.
Ja sam kao covek prvi pobornik zdrave hrane.
Ja kada pecem rakiju u kominu ne stavljam secer vec med ne u rakiju vec u kom zato sto znam kako se pravi secer i kolikoje stetan.
Svinje pred klanje jedu samo kukuruz u klipu ne dajemo cak ni prekrupu.
Za ishranu ovaca prasaca krava ne dodajemo nikakve premikse jedu travu seno kukuruz i prekrupu.
Moj mali sin ne jede kupovne kasice vec mu se sve sprema sokovi cede nista kupovno.
Ja sam takav i takvo je moje selo mozda smo mi zaostali ali bar znamo sta jedemo.
Papriku da ne moram prskao bi samo protiv bube i bakrom.
Ove godine ja i najmladji brat radimo parcelu oglednu oko 20 ari prskamo samo bakrom u maju posle toga samo kopriva i beli luk nasao sam recept.Na jesen prenecu rezultate
Ja sutra ustajem oko 9h pijem kafu pa cu da napravim kulen i kobasicu posle podne idem u Beograd Arenu da gledam Vaterpolo
A ti sutra kada ustanes i doruckujes uzmi Hemiju pa pocni da ucis.
A ja te pozivam da dodjes u Junu julu ili kada budes imao vremena da probas kulen,rakiju i ostalo i vidis kako radimo.
Uzdravlje