Bakreni hidroksid nije dozovoljen, samo oksiklorid. Sredstvo se zove Neoram. Ridomil nikako, antrakol isto tako. Od svih navedenih ja koristim samo Signum i spomenuti Neoram. Od insekticida niti jedan. Koragen znam da nije dozvoljen. Protiv kukuruznog moljca koristim affirm od syngente i avaunt od agrochema. I to su svi preparati koje ja koristim. Znači neoram, signum, affirm i avaunt. Eventualno mospilan ako se pojavi lisna uš, ali s njima nema nekih problema.
To što nije registrovan u Hr i nema ga u slobodnoj prodaji ne znači da je zabranjen u paprici to moramo odmah da razgranicimo.
Kroz dopisivanje sa forumasima iz Hr dobio sam pitanje za cenu svakog preparata koji sam gore naveo tako da se u Hr koriste svi ovi preparati,možda ispod ruke ali se koriste .Koragen ne koristiš možda ti ali 90% ostalih u Hr koristi jer je najbolji i najmanje štetan i ne ubija pčele što je jako bitno, ti koristiš isti preparat samo je proizvodjac drugi,znaci Koragen nije zabranjen već trenutno nije registrovan u Hr .Neka bilo ko ukuca afirm od syngente i izace cela paleta syngentinih proizvoda gde su svi preparati koje sam naveo
I Ridomil Gold i Folio Gold.
Bakaroksihlorid se koristi kada je sunčano i on vremenom prelazi u bakarhidroksid ovo je jako važno da se zna . Funguran odnosno Bakarhidroksid se koristi kada postoje izgledi da će pasti kiša jer brže deluje.
Antrakol od Bajera se mora početi koristiti čim paprika počne cvetati jer bakar više ne ide da ne bi uništio cvet a sadrži lako pristupacan Cink koji je paprici neophodan da bi se pravilno razvijala kao i svakom živom biću.
Nemoguće da nemaš vaši tripsa i ostalih buba
Tripsa moraš ubiti Dikarzolom Afixom i Fastacom možda se kod vas ne zovu ovako ali preparati kojima vi prscete imaju istu aktivnu supstancu.
Ovo su sve preparati renomiranih svetskih proizvodjaca koji se koriste u Holandiji, Nemačkoj, Mađarskoj itd
Realno ni jedan preparat nije zdrav ali došlo je takvo vreme da bez prskanja proizvodnja više nije održiva.
Ajde me ne zabavljaj...sva ispravna i kvalitetna roba vam završava na ruskom tržištu,jer njima ne možete ništa uvaliti,jer se tamo hrana kontrolira i to jebački...
Sav ostali škart završava kod nas...
Nemoj mene i sebe trpati u isti koš,jer ja nedozvoljena sredstva ne koristim u svome uzgoju...
Ti iz onakvih nakaradnih flanaca kakve sadiš ne možeš dobiti nikakav urod,a da biljke ne nafilaš nekoliko puta sa hormonima rasta...
Koristite Cycocel ili Moddus...nakon tretmana istima biljke se brzo ukorijenjavaju i prestanu gurati u visinu...na istima se zametne samo nekoliko plodova i oni su ekstremne krupnoće,te nakon toga biljka prestaje sa cvatnjom...
Možda jesi za sebe,ali ovo što radiš sa paprikama graniči sa zdravim razumom,to je živi otrov...
Sve što me zanimalo o uzgoju povrća sam odavno savladao...
Ide naša paprika i za braću Ruse i kupus i šljive svake godine prodajemo i Rusima i bas kao sto kažeš kontrola je jebacka tako da tvoja prica ne pije vodu.A takođe u kamionima koji idu za HR isto tako bude samo vrhunska roba jer se unapred dogovori standard.
Što se preparata tiče ja ne koristim niti jedan nedozvoljeni preparat ali ni jedan jedini.
Što se rasada tiče ti ni sa mnogo više ulaganja ne možeš dobiti rasad ni približno kvalitetan kao moj.Jer ja znam sta sadim a ti ne znaš.Ja znam koji je rodni potencijal semena i paprike koju sadim zato što je sami selektiramo a ti dobiješ ono što kupiš pa zavisi od godine do godine znači drugi proizvedu seme za tebe to je uvek mačka u džaku nikada ne znaš šta dobijas.Moj rasad je sigurno u boljoj kondiciji nego tvoj i kada mu ocupamo koren on pusta koren duboku u zemlju posle svu energiju gura u plod. A ti ni ne znaš da koren treba ocupati.
Za preparate koje pominješ nisam nikada ni čuo.
A rasad se ukorenjuje tako što se biljka muči da bi sama pustila koren u dubinu a to vreme izgubi za rast u visinu.Probaj iznenadices se rezultatima.
Hormoni rasta se ne mogu upotrebljavati u paprici i opet ja znam zašto a ti ne znaš a ono što ne znaš ne treba ni da pišeš.
Kada procenimo da ima previše cvetova poprscemo bakar da bi višak cvetova zbacila
Od paprike iz koje vadim seme pravi se ajvar za moju porodicu, familiju i prijatelje i hvala dragom Bogu svi smo za sada živi i zdravi.
Čovek se uči dok je živ ja svaki dan naučim nešto novo.