Naravno da nije stvar u grijanju ali ako radi prostora i neke brže proizvodnje ideš povrh grijanja još dodatnih 3kw trošiti na rasvjetu e onda je bolje po meni tu energiju iskoristiti za dodatnu površinu rasadnika.
A to da ćeš doći do roda prije baš i nije neka fora jer znamo kako paprika reagira kada se presadi u ranoj proizvodnji i o čemu joj ovisi daljnji rast i plodonošenje. Sigurno ne jeli bila u plitici 24,40,60... ili pak u proizvodnom loncu 9,10
Kad bi to trošilo punoooo manje e onda bi imalo smisla. To je moje mišljenje, možda sam u krivu ako jesam ispravite me.
A što se tiče presadnica, baš bih volio vidjeti kako se tvoja presadnica uklapa u cijenu od 1,5-2kn
samko znam da radiš presadnice za svoje potrebe kačio si slike i od grijanja dali možeš reći koliko potrošiš na grijanje za presadnice za mjesec dana ako pratiš potrošnju struje čisto me informativno zanima kolika je prosječna potrošnja po m2.
kod mene je potrošnja za grijanje i rasvjetu 200w po satu ako radi 24 sata i rasvjeta i grijanje uglavnom je realna potrošnja 3.6 kw dnevno 1m2 pa se da sračunati za 30 dana.
za 10 m2 je za 1 mjesec oko 1.080 kWh.
Kod mene se nema nigdje kupiti pikirana rasada uglavnom se prodaje iz plitica 104 rupe to što ja radim za sebe pikirano u čaše to je druga stvar.
Što se tiče zarade ako se prodaje direktno iz plitica zarade mora biti ja imam plitice za rasadu od 96 mjesta na 1m2 stane 576 komada i uglavnom se takva kod nas prodaje kupusnjače i salate idu 960 kom po m2.
Čak se prodaje i čupana rasada, koliko se sjećam i ti si ih prodavao pa si sigurno opet imao profita.
Sve u svemu tako je kako je, svako će raditi na svoj način kako je naučio da bude jednostavnije i povoljnije u ova vremena i da se nakraju nešto i zaradi.