Grijem 200kvadrata plastenika, točnije 100kvadrata efektivnih tunela za rasad. Na drva. Ajmo reći 5m kubnih na mjesec što je cirka 1250kn. Klijalište od 1kw nek uzme 10kw na dan, i kablovi za osjetljivije stvari također od 1kw na cca 18 kvadrata.Plus pumpe centralnog i neg je sve skupa 2000kn, a nije.
Ja kad bih se na tržnici pojavio sa flancima paprike u kontejneru iznad 60, ne znam bih li prodao išta ili bi cijena morala biti puno niža. A za rajčicu iznad 24 jako teško prolazi. Kupus za prodaju radim u 40-84. Smiješno je ali takvi su ljudi, hoće rasad od pola metra.
Ja nisam prodavao čupanu rasad.
Sad ja vidim zašto tebi treba rasvjeta. Radiš gusto da iskoristiš i to je nama svima cilj ali meni se to čini malo previše i po mojoj računici sasvim nerentabilno.
Griješ tri mjeseca za 5700 sadnica= 5700kn
Struja cca -3000kn
Sjeme cca -1800kn
E sad druga je stvar ako imaš kome i po drukčijoj cijeni prodati. Ovo su cijene iz srijema.
Ja kad bih se na tržnici pojavio sa flancima paprike u kontejneru iznad 60, ne znam bih li prodao išta ili bi cijena morala biti puno niža. A za rajčicu iznad 24 jako teško prolazi. Kupus za prodaju radim u 40-84. Smiješno je ali takvi su ljudi, hoće rasad od pola metra.
Ja nisam prodavao čupanu rasad.
Sad ja vidim zašto tebi treba rasvjeta. Radiš gusto da iskoristiš i to je nama svima cilj ali meni se to čini malo previše i po mojoj računici sasvim nerentabilno.
Griješ tri mjeseca za 5700 sadnica= 5700kn
Struja cca -3000kn
Sjeme cca -1800kn
E sad druga je stvar ako imaš kome i po drukčijoj cijeni prodati. Ovo su cijene iz srijema.