Koju hawitu?
Samko ono grijanje-gdje tocno upiknes sondu-u pijesak ili kontejner sa presadom?
E da, dal je vec potrebno sijencanje plastenika za presad?
Ja kontao 20tis posijat
1m2 posejane paprike.......100m2 kada se posadi.
Tako institut kod nas daje seme kada se radi semenska paprika.
Nadam se da ne kasnim s odgovorom previše, nisam stigla ni oko baciti na forum. Hoće to tako kad nakupiš godina, pa radiš od jutra do sutra ono kaj je prije par godina bilo u sat-dva. No da ne duljim, za miševe ima mišolovka ona mala plastična, kod nas ih prodaju u poljoapoteci. Neznam kaj stavljaju na mamac, ali miševi polude za tim. Ulovi se prije nego pravo postaviš mišolovku. košta nekih 20 kuna, ali dobro je kaj se mamac može posebno kupiti za 6 kn i mijenjati. Meni miš uletio u stan (prizemlje), ušao pod zidne obloge i gricka li ga gricka. Hranila sam ga ko Jo, pojeo 25 dkg pšenice u tri dana i ništa, samo nered radi. Ta pšenica mislim da djeluje tek nakon 5-7 dana. Četvrti dan sam kupila mišolovku i nakon nekoliko minuta kaj sam ju postavila čujem klap, a ono sivonja zaglavio. U plasteniku imam problem kaj mi rade tunele u praznim kontejnerima i uredno ih hranim pšenicom, nađem pokojeg da se vuće ko muha po kaši, neznam jel to otrov djeluje ili se prežderao. A mogla bi i tamo stavit mišolovku, samo moram paziti da mi se ne ulovi pes..A meni su miševi u tri noći pojeli oko tisuću tek nikutih i onih koje još nisu nikle paprika - prekopali su kontejnere kao krtice, sve naklijale sjemenke pogrickali.Onda sam im pometala an sedam mjesta otrov - prvi dan. Sve su pojeli i dodatnih jedno tristo sjemenki. Pa sam im stavila na osam mjesta otrov, pa su slijedeće noći sve pojeli i jedno dvijesto sjemenki i biljčice spregrizli. E, onda sam se zapitala šta je to radim - hranim ih kao male praščeke, uredno sve pojedu a živi su i dalje. Pa sam kupila ljepilo i nametala na šest papira i opet te briketiče otrovne - tri sam vlovila četvrti dan i jednog peti, a jedan sad neće niti briketiče niti na ljepilo, ali pomalo tu i tamo vršlja, vidim da rudari kad mu se čefne. Kaj da mu radim.....
Jo,jel su bijeli ili crni,ak su bijeli onda su iz Bioinstituta,ak su crni,onda su azilanti,u svakom slučaju ti je salata mrak,mislim, salatu ti pojeo mrak:icon_axe:
Samo se nemoj zeznuti pa u žaru entuzijazma, kao ja, ubaciti i šečer.
A jesam ga nasipala bila - cijelu kilu na sto litara, da izmamim tripse da se bolje nacicaju Vertimeka, pa se onda i nešt drugo nalizalo - imala sam takav napad čađavice da sam je ispirala mjesec i pol dana - čak i bakrom. :mur: