Je treba cca 3 dana ali kad primi odmah vrati u centimetrima ploda Dok je gfolijarno samo hrana za biljku. Inaće kad je kišovita godina odlična su folijarna, kao i jako sunce
Ova paprika jel ti to bio pokus i kako je došlo do viška fosfora vidim da je još u kontenerima dali se to može meni desiti ako bacim 8-26-26
PK gnojivo.One kuglice pored biljke je NPK gnojivo ili nešto drugo?
Evo upišeš www.zki.hr pa imaš kontakt telefone provjeri što imaju.
Pozdrav!
P.S. Stranica mese niš ne dopada,
He he, eto vam podloga za kalemljenje, doduše višegodišnja ali ništa nije savršeno
Jel zna tko koji su preparati isključivo registrirani za papriku? I što sa korovom između folija. Zasaditi nešto za zelenu gnojidbu? Jel ima tko iskustva sa malčiranjem slamom?
Dok se ovdje diskutira i dijele savjeti i iskustva, ne treba smetnuti s uma da jako ovisimo o vremenskim uvjetima. Ja mogu reči da svaku godinu radim skoro iste gnojidbe i nijednu nisam imao iste prinose. Čim više sunca i lijepih dana, više plodova paprike i veči prinos. Manje temperature, manjak sunca i višak vode nepovoljno utječu na papriku i sasvim sigurno smanjuju prinose. A takva je bila lanjska godina. Ista količina hranjiva u tlu u osijeku, ili kod mene, pri istim vremenskim uvjetima ne može garantirati isti prinos. Toliko je elemenata u zemlji i samo jedan može sve izokrenuti. A mi svi manje više ne prakticiramo tropoljni ili četveropoljni plodored. Zbog nedostatka površina primoran sam svaku drugu godinu saditi papriku na isto mjesto.
Za primjer mogu dati šečernu repu. Kad se nekad prije 20 godina počela saditi ovdje bilo je tako kurpne repe da to svijet nije vidio. Nema toga više. Tako je i sa paprikom, ne može se u zemlju vratiti ono što ona izvuče, svaka kultura ima svoje potrebe. Zato je tu plodored, što širi to bolji. Možemo mi gnojiti do mile volje, no ipak zakoni prirode su ti koji određuju neke stvari.
Ja sam danas usijao baburu. Neka nikne i neka raste, ne mogu dočekati da opet nešto berem, dosadilo mi stalno trošiti
Lani sam i ja sijao 15.01. ali mi je bilo prerano. Nije dobro da su flanci prestari, a sadnju ne planiram prije 15.04. tak da je i ovako ok.
pa koliko im treba da narastu za sadnju 3 mjeseca?
Sve ti to ovisi o uvjetima za proizvodnju rasada nekakvi okviri 5-10 dana + nicanje 15-20 do pikiranja i oko + 40 dana do sadnje. To ti je otprilike 60-70 dana od sijanja do sadnje.
Pozdrav!