temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
Postavljamo onakvu kakvu možemo dobiti. Ja bih najradije izvana bijelu iznutra crnu, no toga ovdje nema.
Imaš u "Fragariji" za kupiti,sa perforacijom i bez,također ima i crno-bijelih...
Postavljamo onakvu kakvu možemo dobiti. Ja bih najradije izvana bijelu iznutra crnu, no toga ovdje nema.
Htio sam reči da ovdje u agrofructusu nemaju.Ima Danon. To je za salatu. Ako je Danon rasprodao ima Pšeno na stanju, vidio neki dan.
Jedno pitanjce...............presadio sam paprike u plastenik,a nikada nisam imao bolji rasad...modre....,a sad su požutjele do bola. Šta da im radim. Analiza zemlje je urađena i sve je idealno (po analizi). Da li da ih prihranim KAN-om kroz KPK"? Ikoliko bi trebalo KANa razmutiti na 1000 litara vode?
Uploaded with ImageShack.us
šta je ovo na listovima
ali presađene su već 23 dana,a izgledaju i ovako---žute,a donji listovi otpadaju...čak i novi listići nemaju onu modru boju
ali presađene su već 23 dana,a izgledaju i ovako---žute,a donji listovi otpadaju...čak i novi listići nemaju onu modru boju
ovako: korijen nije baš čiste bijele boje,potapane su u previkur i još jednom poprskane previkurom poslije 10 dana,prihranu sam uradio folijarno sa drinom dva puta,simptomi su počeli odmah nakon rasađivanja,ali postepeno (rasađene su prvog-trećeg aprila...noći su bile prohladne,kao što znate),u zemlji ima dovoljno vlage,ali nikada nisam imao bolji rasad do ove godine i kad sam presadio počelo je ovo. Inače paprika je planika i vedrana.Za pravu dijagnozu trebaš napisat više, kada su ti počeli ti simptomi nakon presađivanja(koliko dana), jesi li prije presađivanja umakao biljke i u što(prihrana-zaštita)?Ukoliko ti mi nećemo pomoći sa savjetom dat ču ti ja adresu koga da nazoveš, dr. za te stvari.
ovako: korijen nije baš čiste bijele boje,potapane su u previkur i još jednom poprskane previkurom poslije 10 dana,prihranu sam uradio folijarno sa drinom dva puta,simptomi su počeli odmah nakon rasađivanja,ali postepeno (rasađene su prvog-trećeg aprila...noći su bile prohladne,kao što znate),u zemlji ima dovoljno vlage,ali nikada nisam imao bolji rasad do ove godine i kad sam presadio počelo je ovo. Inače paprika je planika i vedrana.
ovako: korijen nije baš čiste bijele boje,potapane su u previkur i još jednom poprskane previkurom poslije 10 dana,prihranu sam uradio folijarno sa drinom dva puta,simptomi su počeli odmah nakon rasađivanja,ali postepeno (rasađene su prvog-trećeg aprila...noći su bile prohladne,kao što znate),u zemlji ima dovoljno vlage,ali nikada nisam imao bolji rasad do ove godine i kad sam presadio počelo je ovo. Inače paprika je planika i vedrana.
korijen je počeo da se pomalo širi,danas sam otkopao par komada i vidio sam nove žilice,ali se nije zakorijenila. Vlaga zemljišta je malo viša,ali nije blato.poprskao sam cuproxatomDa li je korijen bio potpuno zdrav u kontejneru (bijele boje). Moje je mišljenje da je previše vlage ili bilo u kontejneru ili je sada u tlu. Ne bih te želio plašiti ali ako sada korjen nije zdrav, odnosno ako nema zdrave i jake žile - to možeš provjeriri da je pokušaš izvući iz zemlje - i ako osjetiš da se nije zakorjenila ( a mislim da nije) preporučam da promijeniš nasad dok još nije prekasno za tu sezonu.
Po meni svi simptomi vode na suvišak vlage u startu, a vjerovatno i automatski prehladno tlo tokom sadnje, To zaključujem po tome što lišće žuti i otpada. Kao konačni rezultat biti će ti ranije plodonošenje ali samo par slabijih plodova i to je to. Badava sad toplo tlo ako je korjen stradao!
pozdrav!
seva.
Moja ti je preporuka pršći je preko lista nekoliko puta sa starterom kao što je Yara 15-30-15 svaka 3-4 dana i nemoj je zaljevati dok nedobije dobru boju, ako možeš pošalji sliku svaka 3 dana.[/QUOTE
danas sam je poprskao bakarsulfatom,a sutra ću nekim starterom.